Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Go Ahead wist niets over Ajax-aandelen Kroes: 'Logisch dat KNVB onderzoek start'

Laatste update:

Kroes was tussen 2019 en 2022 werkzaam in Deventer, waar hij grootaandeelhouder was. Volgens de staatsomroep kocht Kroes de eerste aandelen in Ajax in de aprilmaand van 2022. Kroes was tot 1 juli van dat jaar actief bij Go Ahead.

Daardoor zou hij als grootaandeelhouder aandelen gekocht hebben in een andere voetbalorganisatie. Dat is in strijd met de regels van de KNVB. Na zijn vertrek bij Go Ahead streek Kroes neer als directeur bij AZ, waar hij nog steeds over de Ajax-aandelen beschikte.

"De Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuïteit licentiehouder bepaalt dat bestuurders van een voetbalclub direct of indirect geen aandelen mogen bezitten van een andere betaaldvoetbalclub", verklaarde de KNVB eerder deze week tegenover de Volkskrant.

De voetbalbond bevestigde reeds dat het een onderzoek gaat starten naar de geschorste Kroes. De KNVB gaat de zaak van Kroes voorleggen aan de licentiecommissie.

Van Dop tastte compleet in het duister over het Ajax-aandelenpakket van Kroes in zijn tijd bij Go Ahead. "Wij waren niet op de hoogte en dat er nu een onderzoek plaatsvindt door de KNVB is best een logisch verhaal", wordt de algemeen directeur geciteerd door de NOS.

"Want wij hebben zelfs in onze statuten staan dat je geen aandelen mag hebben van een collega-bvo in Nederland of Europa". Kroes had dat moeten weten, benadrukt Van Dop.

"Ik vind het heel jammer voor hem wat er nu gebeurt", sympathiseert Van Dop met de geschorste Kroes. "Want ik heb echt het gevoel dat hij het hier (bij Ajax, red.) op de rit zou kunnen krijgen."

Wat rest is verdere bestuurlijke chaos in Amsterdam. "Ik kan me natuurlijk niet uitlaten over hoe Ajax hiermee om zou moeten gaan", stelt Van Dop. "Ik heb daar wel een mening over, maar die laat ik even bij me."

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Vitesse zet dag voor besluit KNVB belangrijke stap richting redding van de club
5
ESPN geeft eerlijk toe waarom Ajax wél live wordt uitgezonden en FC Twente niet
23
Meerderheid Premier League-clubs stemt tegen afschaffing van de VAR
10
VZ Kort: Einde seizoen voor Manchester City-doelman Ederson Moraes
77
Juventus ontslaat Massimiliano Allegri; vervanger kan tot medio 2027 tekenen
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties