Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Golden Boy-winnaar officieel bekend: 'De Max Verstappen onder voetbaltalenten'

Laatste update:

De Engelsman is de eerste speler ooit die de prijs voor beste speler van onder de 21 jaar oud wint namens Real. De Spaanse topclub heeft zelf alles gewonnen wat er te winnen valt, maar nooit eerder had het een Golden Boy in de selectie.

Meer: Eden Hazard levert Chelsea half jaar na afscheid als prof 6 miljoen euro op

Tuttosport, het medium dat de prijs jaarlijks uitreikt, heeft lovende woorden over voor Bellingham. De Italiaanse krant trekt daarbij een vergelijking met Formule 1-coureur Max Verstappen.

"De Verstappen onder de voetbaltalenten. De nummer 5 van Real Madrid heeft net als de Nederlandse coureur een enorm gat geslagen met zijn concurrenten: Bellingham had 200 punten meer dan de nummer twee, Musiala van Bayern München", aldus Tuttosport.

Jaarlijks wordt één talent van 21 jaar oud of jonger aangewezen als Golden Boy door een jury bestaande uit internationale journalisten. Met zijn uitverkiezing treedt Bellingham in de voetsporen van Gavi. De middenvelder van FC Barcelona won de prijs in 2022.

Matthijs de Ligt (2018) en Rafael van der Vaart (2003) zijn de enige Nederlanders die ooit werden uitgekozen als Golden Boy. Laatstgenoemde was zelfs de eerste winnaar van de prijs.

Golden Girl
Bij de vrouwen heet de uitverkiezing vanzelfsprekend de Golden Girl-award. Deze ging dit jaar naar Linda Caicedo, waardoor Real in één klap twee winnaars van de prijs in huis heeft. De achttienjarige Colombiaanse aanvalster speelt sinds februari voor de Madrilenen.

Meer nieuws

Zeker twee spelers van Olympique Marseille beschoten; allebei ongedeerd
7
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Franse politiek is woest: Ligue 1-speler plakt logo af met tape en moet vrezen
0
VZ Kort: Fagioli keert na schorsing van 7 maanden terug in selectie Juventus
77
Ajax Vrouwen verslaat Fortuna Sittard en wint zesde TOTO KNVB Beker
6
Klopp flikt in laatste persconferentie als Liverpool-coach nog één geinig trucje
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties