Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gouden wissel Zhang bezorgt Vitesse late overwinning in Kerkrade

Laatste update:

Roda JC ontwikkelde de meeste druk in de openingsfase. Er waren een paar halve kansjes voor onder meer Mike van Duinen, maar echt zweten deden de bezoekers nog niet. Vitesse had echter weinig in te brengen en kwam niet echt in de buurt van het vijandelijke doel. Kristoffer Peterson schoot na een gevaarlijke uitbraak en ook Rydell Poepon wist het doel niet onder vuur te nemen met een kopbal. Gek genoeg was Benjamin van Leer uiteindelijk de eerste keeper die aan het werk moest, na een schot van Milot Rashica.

Kort daarop volgde de eerste echte kans voor Roda. Georgy Zhukov brak door en kwam oog-in-oog met Eloy Room. De Vitesse-goalie bleef echter prima op de been en weerhield de middenvelder van scoren. De Arnhemmers werden langzaam sterker en dat resulteerde in de openingstreffer. Isaiah Brown werd gevonden door een diepe pass van uitblinker Maikel van der Werff. De spits controleerde de bal goed en schoot feilloos binnen. Even later was Brown dicht bij een assist, toen hij de bal goed klaarlegde voor Lewis Baker, maar Van Leer bracht redding.

Van Leer ook direct na rust belangrijk voor zijn ploeg, toen hij een schot van Brown uit de korte hoek tikte. Aan de overzijde kwam Poepon niet goed uit met zijn passen, waardoor hij een afgemeten voorsprong niet wist binnen te lopen. Toch viel de gelijkmaker na krap een uur spelen. Van Duinen kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot vanaf zes meter raak. Poepon was niet veel later dicht bij de voorsprong voor de Kerkradenaars met een weergaloze volley, maar Room redde fraai.

De wedstrijd bleef op en neer gaan. Dan was Roda een fase sterker, dan had Vitesse weer even de overhand. Als de Gelderse formatie dreigend leek te worden, liep de aanval vaak stuk door slordige balcontroles en verkeerde keuzes. Het grote gevaar kwam dan ook van afstand, toen Brown de vingertoppen van Van Leer en de lat testte met een uithaal. Ook Roda raakte het houtwerk, de kopbal van Jordy Buijs landde op de buitenkant van de lat. Uiteindelijk counterde Vitesse naar de overwinning. Guram Kashia gaf voor en de net ingevallen Zhang werkt de bal binnen met het hoofd.

-
Denk jij dat Vitesse zich voor Europees voetbal gaat plaatsen?

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
115
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties