Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Grazie, il calcio Italiano

Laatste update:

Als je, net zoals ik, van Italië en de cultuur daar houdt moet je ook van het voetbal houden. Dat is één pakket. Zoals ik tegenwoordig ook het modekanaal kijk omdat ik Eredivisie Live wilde hebben. Ik geef toe dat ik menig model inmiddels googelde zonder resultaat tot naaktfoto's. Tijdsverspilling dus. Net als woensdag. Of toch niet?

Zelden heb ik me zo zitten opwinden tijdens een wedstrijd. Mijn nagels zijn weg en mijn kalende kruin was nauwelijks bestand tegen mijn graaiende handen. Ja, ik was voor Internazionale. Want ik hou van dat shirt. Net als dat van mijn favoriete club Atalanta Bergamo de ultieme kleurencombinatie. Italiaanse esthetiek.

De spanning was geweldig. Ik, in mijn eentje juichend als Esteban Cambiasso weer een aanval van Barcelona dankzij geniaal positioneren de kiem in wist te smoren. Mijn vrienden die vloekend op José Mourinho frustraties botvierden waarvan ik niet wist dat ze die nog hadden. Ik hoopte zo dat mijn geliefde Italiaanse voetbal zou gaan zegevieren. Ik tegen de rest, niet bezwijkend voor de druk. Net als Inter. Ontlading, opwinding, sensatie, euforie en teleurstelling. Dat is toch waar een avond voetbal kijken met je maten om gaat?

Natuurlijk werd mijn triomf ruimschoots gevierd met enig onterecht elan. Bijna Italiaans. Geluk, verdriet, emotie. Het ligt dicht bij elkaar. Nergens ter wereld zoals in Italië. En dan die expressieve manier van uiten. Bijna kinderlijk spontaan, ongeremd je gevoelens de macht van de rationaliteit uitschakelen. Is dat niet heerlijk? Niks opkroppen. Húp, eruit gooien! Had ik dat maar, was ik maar in Bergamo geboren.

Zoals jullie inmiddels begrijpen, is Atalanta mijn favoriete Italiaanse club. We spelen volgend seizoen waarschijnlijk weer in de Serie B. Het feit dat ik dat weer besefte verdreef de waanzinnige vreugde in mijn brein. Het sloeg zelfs radicaal over tot verdriet en wanhoop. Ironisch genoeg gaf ik de schuld aan Inter. Het Inter dat mij drie dagen later triomfantelijk al door de kamer, belachelijk huppelend, mijn vrienden liet uitlachen heeft ons verslagen en ik verwacht niet dat we er nog in blijven. Ze hadden ons verslagen en daardoor degraderen we, onze laatste kans was afgepakt.

Binnenin huil ik om Atalanta en juich ik om het feit dat er een Italiaanse club de Champions League-finale speelt. Innerlijke wroeging van de bovenste plank. Wispelturig voeren allerhande emoties afwisselend de boventoon. Dagenlang. Ik als simpele Groningse jongen begrijp het nu. Sterker nog, ik voel het. Ik wil het eruit gooien. Mannaggia!

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
31
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
12
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties