Griezmann blinkt uit en leidt Frankrijk naar zege op Duitsland

Na de 3-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen het Nederlands elftal had Duitsland wat goed te maken. Bondscoach Joachim Löw voerde meerdere wijzigingen door ten opzichte van het duel met Oranje. Leroy Sané, in de Johan Cruijff ArenA nog invaller, kreeg een basisplaats en was al vroeg in de wedstrijd belangrijk voor Die Mannschaft. De buitenspeler van Manchester City zocht op de rechterflank de achterlijn op, gaf voor en zag zijn bal op de arm van Presnel Kimpembe komen. Scheidsrechter Milorad Mazic legde de bal op de stip en Toni Kroos schoot de bal vanaf elf meter voorbij doelman Hugo Lloris: 0-1.

Duitsland speelde sterk en was in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij. Frankrijk kon aanvallend amper een vuist maken, maar dat was in de tweede helft anders. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps kwam beter uit de kleedkamer en nam het doel van Manuel Neuer meerdere keren onder vuur. De doelman van Bayern München hield Kylian Mbappé van het scoren af, maar had na een uur spelen geen antwoord op een briljante kopbal van Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid kopte een harde voorzet van Lucas Hernández onhoudbaar achter Neuer.

Les Bleus namen geen genoegen met een gelijkspel en bleven de aanval zoeken. Tien minuten voor tijd ging Blaise Matuidi neer in het strafschopgebied door toedoen van Mats Hummels. De Servische scheidsrechter toonde opnieuw geen genade en wees wederom naar de stip. Griezmann stuurde Neuer naar de verkeerde hoek en schoot de bal hard tegen de touwen: 2-1. In de slotfase slaagde Duitsland er niet in om de score te veranderen, waardoor het team van Löw op een punt blijft steken in de Nations League. Frankrijk gaat aan kop met zeven punten uit drie wedstrijden.