Griezmann redt Atlético na eerste eigen doelpunt ooit van Torres

In de eerste helft met veel strijd en weinig kansen hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Málaga en Atlético kwamen beide tot een doelpunt, maar slaagden er verder niet in om ook maar één keer gevaarlijk te worden. Het meest opmerkelijke moment vond in de zevende minuut plaats: José Maria Giménez en Miranda droegen beiden rugnummer 24 en zodoende moest de Braziliaan van rugnummer wisselen. Na 25 weinig verheffende minuten nam Atlético de leiding: Carlos Kameni verkeek zich op een verre ingooi van Jesús Gámez, waarna Griezmann attenter was dan Arthur Boka en voor de openingstreffer zorgde: 0-1.

Málaga kwam twaalf minuten later op gelijke hoogte, eveneens uit een standaardsituatie. Nordin Amrabat probeerde een corner te verzilveren, maar het was vervolgens Torres die het leer achter Jan Oblak werkte: 1-1. Het was voor de aanvaller zijn eerste eigen doelpunt ooit, na 697 duels voor club en land. In de eerste tien minuten na de onderbreking kregen de toeschouwers eindelijk waar voor hun geld. Na goed voorbereidend werk van Amrabat kwam Castillejo net tekort om voor de 2-1 te zorgen en een minuut later miste Koke eveneens een opgelegde kans.

Atlético zette meer druk op de defensie van Málaga en dat resulteerde in twee kansen voor Torres. Kameni reageerde goed op de kopbal en het schot van de aanvaller, die na 68 minuten naar de kant werd gehaald ten faveure van Saúl Ñiguez. Met de entree van de middenvelder hoopte Simeone een antwoord te hebben op het ook sterker wordende Málaga. In de 72e minuut verscheen echter de 2-1 op het scorebord. Amrabat bediende Castillejo op het moment dat niemand het verwachtte en de spits stifte de bal heerlijk over Oblak heen. Een discutabele goal in de 78e minuut leverde Atlético alsnog een punt op. Griezmann leek buitenspel te staan toen hij de bal van Raúl Jiménez kreeg en tegen de touwen schoot: 2-2. Naderhand werd duidelijk dat hij op één lijn stond met de laatste veldspeler van Málaga.