Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Grillitsch laat 'veel opties' schieten om terugkeer naar Hoffenheim af te ronden

Laatste update:

Grillitsch liet zijn vorige contract bij Hoffenheim bewust aflopen om zo transfervrij op zoek te kunnen naar een nieuwe uitdaging. De keuze van de centrale middenvelder viel uiteindelijk op Ajax, waar hij een contract tekende tot het einde van het seizoen en bovendien in Alfred Schreuder een oude bekende tegenkwam. Laatstgenoemde was een klein jaar de hoofdtrainer van Grillitsch bij Hoffenheim. In het contract dat de controleur tekende bij Ajax was een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen, maar de club besloot daar geen gebruik van te maken.

"Ik ben erg blij om terug te zijn bij Hoffenheim", vertelt Grillitsch op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen weken ben ik in de gelukkige positie geweest dat ik een groot aantal opties voor mijn sportieve toekomst heb mogen ontvangen. Ik heb bewust gekozen voor een terugkeer bij Hoffenheim. Ik heb het contact met veel mensen binnen de club nooit verbroken. De afgelopen maanden hebben mij zeker verder gebracht in mijn ontwikkeling en ik kijk ernaar uit om hier vanaf dag één weer volop aan de slag te gaan."

In de eerste seizoenshelft bij Ajax kwakkelde Grillitsch met zijn fitheid. Na zijn rentree wist hij evenmin een vaste basisplek te veroveren. Ook na het ontslag van Schreuder kwam de Oostenrijker weinig aan de bak. Interim-trainer John Heitinga koos op het middenveld vaker voor Kenneth Taylor, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Tegen Fortuna Sittard, FC Emmen en PSV kreeg Grillitsch wel een basisplaats, maar tijdens de laatste vier wedstrijden van het seizoen kwam hij niet meer van de bank af. Uiteindelijk kwam Grillitsch in 18 duels in actie voor Ajax, waarin hij geen doelpunt of assist wist te noteren.

In zijn eerste periode bij Hoffenheim kwam Grillitsch tot 151 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 8 treffers en 11 assists, maar vielen vooral zijn passende kwaliteiten op. Schreuder, die tussen 2015 en 2018 als assistent-trainer actief was bij Hoffenheim en tussen 2019 en 2020 eindverantwoordelijke was, kende Grillitsch goed. Zijn avontuur in Amsterdam bleek echter niet al te succesvol. Grillitsch kiest met Hoffenheim voor zekerheid, al is het nog onduidelijk in welke rol hij precies terecht gaat komen. Tijdens zijn eerste periode bij Hoffenheim speelde hij als opbouwer in een driemansdefensie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

LaLiga-president Javier Tebas bevestigt komst Kylian Mbappé naar Real Madrid
6
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
16
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Arsenal-fans falen hopeloos in poging Manchester City-spelers wakker te houden
5
VZ Kort: UEFA voert rigoureuze regel in om massaal geklaag tegen te gaan
77
Pak 50x je inzet als Manchester United woensdag minstens een keer scoort!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties