Grimsby Town (vierde niveau!) verslaat Premier League-club in FA Cup

Southampton, momenteel hekkensluiter in de Premier League, leek na enkele kansjes gemist te hebben in de achttiende minuut de score te openen. Sékou Mara schoot raak op aangeven van Moussa Djenepo, maar laatstgenoemde bleek buitenspel te hebben gestaan. The Saints bleven domineren en zagen Mislav Oršic de bal net naast krullen, maar stonden aan het einde van de eerste helft alsnog op achterstand.

Southampton-verdediger Lyanco wilde de bal vlak voor rust wegkoppen, maar kreeg de bal daarbij op de arm. De VAR riep scheidsrechter Thomas Bramall naar de zijkant, waarna laatstgenoemde besloot een penalty toe te kennen. Die werd benut door Holohan, waardoor Grimsby, dat vorig seizoen zelfs nog op het vijfde niveau van Engeland actief was, met een voorsprong de rust in ging.

Vijf minuten na rust werd het verhaal van Grimsby nog mooier. Caleta-Car deelde een tik uit aan Danilo Orsi-Dadomo en na inmenging van de VAR ging de bal opnieuw op de stip. Ook deze keer bleef Holohan koel: 0-2. Grimsby stond op de drempel van een voetbalsprookje, maar werd in de 65ste minuut weer met beide benen op de grond gezet toen Caleta-Car uit een corner geheel vrijstaand voor de 1-2 kon zorgen. Southampton ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker, en Theo Walcott leek die ook te maken, maar hij stond buitenspel. Grimsby hield vervolgens stand en plaatste zich voor het eerst in 84 jaar voor de kwartfinales van de FA Cup.