Groeibriljant Mbappé zet waanzinnige reeks voort in Normandië

Mbappé was in zijn laatste acht wedstrijden voor Monaco goed voor negen doelpunten en het Franse toptalent onderstreepte zijn topvorm in het Stade Michel d'Ornano nog maar eens. Na een fraaie combinatie met Valère Germain stuurde Mbappé twee verdedigers van Caen het bos in met een fraaie kapbeweging, waarna de achttienjarige spits doelman Rémy Vercoutre verschalkte met een schot in de korte hoek: 1-0.

Monaco wenste het duel na de krachttoer die het midweeks geleverd had tegen Manchester City zo snel mogelijk te beslissen en verdubbelde de marge vier minuten na rust uiteindelijk. Een dribbel van Mbappé werd op onreglementaire wijze gestuit door Damien Da Silva, waarna Fabinho de Monegasken vanaf elf meter in veilige haven bracht: 2-0. De Braziliaan miste sinds zijn komst in 2013 nog nooit een strafschop voor Monaco: zijn vijftien pogingen vanaf de stip leverden allen een doelpunt op.

Het elftal van Jardim ging vervolgens freewheelend richting het einde van de wedstrijd en sloeg in de slotfase ook nog voor een derde keer toe. Mbappé kopte raak op aangeven van João Moutinho en bezorgde Monaco daarmee de tiende zege in de laatste twaalf competitiewedstrijden. De aanvaller zag zijn indrukwekkende optreden twee minuten voor tijd beloond worden met een publiekswissel.

NICE! ???? Zelfs de supporters van de tegenstander klappen hun handen stuk voor sensatie Kylian Mbappé!