Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Groningen pikt Van Gelderen op bij Ajax: 'Er was behoorlijk wat concurrentie'

Laatste update:

"Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van Groningen. "Wij volgen hem al langere tijd. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen. Kortom; een heel compleet profiel voor deze positie. Daarnaast heeft Liam in het verleden bij Ajax tevens in het centrum van de verdediging gespeeld, dus hij is ook nog multifunctioneel. Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van."

"Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in Euroborg en hier te slagen", vervolgt Fledderus. "Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen. Dan gaan we vervolgens zien wat er daarna in de toekomst wellicht mogelijk is. Wij wensen hem de komende jaren in ieder geval heel veel succes bij FC Groningen."

Van Gelderen transfereerde zeven jaar geleden naar De Toekomst vanuit de jeugd van AZ. De verdediger speelde de voorbije jaren zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong Ajax, waar hij vanaf het seizoen 2018/19 tot 58 wedstrijden kwam. Eind april was het tijd voor zijn debuut in het eerste elftal: Van Gelderen mocht 45 minuten meedoen tegen NEC (0-1), als vervanger van de geblesseerde Perr Schuurs. Daar kwamen nog elf minuten bij in de seizoenafsluiter tegen Vitesse (2-2).

Transfers Eredivisie 2022/23: Heuse exodus bij FC Volendam

In dit overzicht kun je alle ingaande en uitgaande transfers van alle Eredivisieclubs op je gemak teruglezen.Lees artikel

Meerdere subtopclubs hengelden naar de diensten van Van Gelderen, al is het niet bekend om welke clubs het gaat. FC Groningen betaalt naar verluidt 450.000 euro voor de jongeling; Ajax heeft daarnaast ook een doorverkooppercentage van 20 procent bedongen. Voor komend seizoen haalden de Noorderlingen Nordin Musampa ook al (transfervrij) op uit Amsterdam. Kaj Sierhuis, Azor Matusiwa, Deyovaisio Zeefuik en Nerayso Kasanwirjo bewandelden in recente tijden eveneens dezelfde weg. Ook Damil Dankerlui heeft een verleden bij de Amsterdammers.

De Noorderlingen haalden voor komend seizoen ook Nordin Musampa (transfervrij) op uit Amsterdam. Daarnaast verzekerde FC Groningen zich al van de diensten van Joey Pelupessy (Giresunspor), Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles) en Alex Mortensen (Kalmar FF). Tegenover de nieuwe aanwinsten staat het vertrek van Bart van Hintum (PEC Zwolle), Bjorn Meijer (Club Brugge) en Mo El Hankouri (transfervrij).

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
5
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties