Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Groningen stort na comfortabele voorsprong op AZ helemaal in

Laatste update:

In de eerste helft was er nog helemaal niets aan de hand voor de thuisploeg. De twee die in de winterse transferperiode in verband werden gebracht met een vertrek uit Groningen moesten het doen. Bij het eerste gevaar van de wedstrijd tekende Tjaronn Chery voor de 1-0, door met een van richting veranderde vrije trap (via Steven Berghuis) de touwen te vinden. Michael de Leeuw tikte vervolgens van dichtbij binnen voor 2-0, nadat een afstandsschot van Maikel Kieftenbeld niet goed werd verwerkt door AZ-keeper Esteban.

De thuisploeg speelde prima in het eerste bedrijf en kreeg kansen op meer, maar Albert Rusnák schoot over en Chery mikte een tweede vrije trap naast. AZ liet in aanvallend opzicht maar weinig zien, maar kwam op een zeer belangrijk moment terug in de wedstrijd. Even voor rust slingerde Nemanja Gudelj de bal richting de tweede paal en de uitstekende voorzet van de aanvoerder werd binnengegleden door Berghuis.

Die goal deed AZ goed, want het team van John van den Brom was na de onderbreking de betere ploeg. AZ dicteerde, drukte FC Groningen naar achteren en door geprutst van Eric Botteghin kreeg Robert Mühren vrije doortocht richting Sergio Padt. De sluitpost redde op het slappe rollertje van de spits, maar was kansloos toen Jeffrey Gouweleeuw uit de daaropvolgende corner fraai binnenschoot.

Net als in oktober gaf FC Groningen dus een 2-0 voorsprong weg tegen AZ en nu werd het zelfs nog erger. Even nadat een vrije trap (die niet gegeven had mogen worden) door Berghuis al bijna werd binnengeschoten, zette Markus Henriksen de bezoekers wel op voorsprong. Weer maakte de defensie van de Trots van het Noorden een wankele indruk. De Noord-Hollandse storm ging wat liggen en FC Groningen ging op zoek naar de 3-3, maar zou die niet krijgen. Daar kon ook debutant Juninho Bacuna, broertje van Leandro Bacuna, niets aan veranderen. Het werd, na een heerlijke aanval over meerdere schrijven, zelfs nog 2-4 via Henriksen.

-
AZ gaat nog tweede worden in de Eredivisie

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
3
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
14
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
23
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
36

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties