Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Grootste miskoop van Ajax ooit? 5 miljoen euro en 0 speelminuten in 4 jaar tijd

Laatste update:

Pierie, die in Amsterdam een contract had tot medio 2024, kende geen gelukkig huwelijk met Ajax. De nu 22-jarige verdediger werd in 2019 voor vijf miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, maar kwam niet één keer in actie in een officiële wedstrijd. Wel deed de geboren Amerikaan 37 keer mee met Jong Ajax. Tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen werd Pierie verhuurd aan Excelsior, waarvoor hij zeven keer in actie kwam. Die uitleenbeurt is alle partijen goed bevallen, waardoor hij ook de komende jaren in het Van Donge & De Roo Stadion speelt.

Pierie zette dinsdag in het bijzijn van zijn familie zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis. "Ik ben superblij om hier te zijn'', laat Pierie weten op de clubwebsite. "De laatste weken waren natuurlijk een beetje onrustig. Ik wilde heel graag terug naar Excelsior, maar moest geduld hebben. Alle partijen moesten er eerst uitkomen. Ik wist zelf dat ik dit wilde en dan is het top als het eindelijk zover is." Pierie meldde zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog bij Ajax, maar laat Amsterdam nu definitief achter zich.

"Ik heb altijd de waardering en het vertrouwen gevoeld van de club", gaat Pierie verder. "Ik wilde dat graag terugbetalen en dat is gelukt aan het einde van het seizoen. De emoties die toen vrijkwamen, dat heb ik niet vaak in mijn carrière meegemaakt. Die kwamen van heel diep en dat had ook met Excelsior te maken. Ik voel me hier gewoon heel erg op mijn plek." Hoogtepunt in zijn half jaar voor Excelsior was de allesbeslissende wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0). In dat duel maakte hij de openingstreffer, wat uiteindelijk leidde tot een overwinning en lijfsbehoud. "Ik heb tijdens de vakantie veel over dat moment nagedacht en kreeg elke keer weer kippenvel."

"Ik voelde me heel erg gewaardeerd en thuis. Daarom wilde ik er graag een langere periode van maken dan dat half jaar", aldus Pierie. Voor Excelsior is hij de derde zomerse aanwinst, daar Arthur Zagré eerder al definitief werd overgenomen van AS Monaco. Daarnaast werd Lennard Hartjes op huurbasis overgenomen van Feyenoord. Technisch directeur Niels van Duinen krijgt deze zomer de zware taak om opvolgers te zoeken voor huurlingen Marouan Azarkan en Kenzo Goudmijn. Azarkan, die werd gehuurd van Feyenoord, speelt de komende jaren voor FC Utrecht. Goudmijn is onlangs begonnen aan de voorbereiding met AZ.

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
1
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
3
PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
4
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
5
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
32

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties