Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Grote verbazing om gedrag van Mohamed Ihattaren op het veld

Laatste update:

Van Basten zag de achttienjarige PSV'er 'ploeteren' in de wedstrijd tegen Vitesse. "Maar hij komt er ook niet uit, hè?", vroeg de oud-voetballer zich hardop af. Toen Youri Mulder aanstipte dat Ihattaren wellicht tijd nodig heeft en meer wedstrijden moet spelen om in het juiste ritme te komen, wilde Van Basten daar niet in meegaan. "Hoeveel tijd heeft dat nodig? Die wedstrijden moet je afdwingen op de training. Hij heeft nu mazzel dat hij gespeeld heeft, omdat veel jongens er niet bij zijn, maar ik vind niet dat hij het nu verdient om een basisplaats te hebben. Hetzelfde zie je bij Orkun Kökcü (van Feyenoord, red.). Dat zijn twee jonge jongens die heel goed waren voor corona, maar nu helemaal niet fit en afgetraind zijn."

Mulder vond het optreden van Ihattaren tegen Granada 'schrijnend', met name voorafgaand aan de 1-2 van Darwin Machís, halverwege de tweede helft. Op de helft van de tegenstander probeerde Ihattaren ploeggenoot Denzel Dumfries de diepte in te sturen aan de rechterflank, maar zijn steekpass miste de juiste richting en werd onderschept door Machís. De linksbuiten sprintte meteen door naar de vijandelijke helft; Ihattaren deed een mislukte poging om de linksbuiten af te stoppen met een sliding, waarna hij geen verdedigende bijdrage meer kon leveren. Machís trok naar binnen en vond vanaf de rand van het strafschopgebied de rechterbovenhoek met een indraaiend schot.

"Hij leed balverlies en ging toen wel zijn best doen met slidings aan de zijkant, maar hij moet gewoon blijven lopen", merkte Mulder op, waarna Van Basten aangaf dat Ihattaren daar simpelweg niet toe in staat was. "Dat houdt hij niet vol, man!" Van Halst stelde dat Ihattaren aan 'alibiverdedigen' deed. Jack van Gelder vulde aan dat er ook sprake was van 'alibi-aangespeeld-worden' bij de jongeling van PSV. "Ik heb uitdrukkelijk op hem gelet, omdat ik hem een buitengewoon talent vind. Hij loopt heel vaak in de dekking, wat natuurlijk heel makkelijk is. Hij doet alsof hij vrijstaat, maar kan niet aangespeeld worden. Hij doet alsof hij de bal naar voren speelt, maar dat gebeurt zelden. Hij moest eigenlijk achter de twee spitsen komen; daar kwam hij nooit."

De aanhoudende vormdip van Ihattaren doet Van Basten pijn om te zien. "Door omstandigheden staat hij op die plek, maar het is niet verdiend. Hij maakt het niet waar. Dat vind ik heel opvallend. Hij kon geweldig spelen: hij had overzicht, techniek, alles", somde de analist op. Dat het nog niet helemaal loopt bij PSV, en het 4-2-2-2-systeem van Roger Schmidt nog niet het gewenste resultaat oplevert, rekent Van Basten de Eindhovenaren minder zwaar aan. "Het zijn ook wel moeilijke tijden. Normaal is er veel meer sprake van een voorbereidingsperiode, waarin je allerlei spelers kunt testen en een speelstijl erin kunt slijpen. Nu zijn er iedere keer ook spelers niet bij door het coronavirus. Dat is lastig."

-
Zou je Mohamed Ihattaren blijven opstellen bij PSV?

Meer nieuws

VZ Kort: Na Barkas en Toornstra behoudt FC Utrecht nóg een vaste waarde
77
Virgil van Dijk strijdt met 7 andere Premier League-sterren om felbegeerde titel
4
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
7
Serieuze aantijging van Bayern richting grensrechter: 'Dit is moedwillig'
73
The Athletic weet met welke club Marco Reus al heeft gesproken over transfer
5
Jahanbakhsh geeft Gimenez één concreet advies mee bij stap naar Premier League
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties