Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Guardiola brak Jesus: 'Ik ging in tranen naar mijn kamer en belde mijn moeder'

Laatste update:

Jesus speelt sinds vorige zomer voor Arsenal, maar had in eerste instantie nooit willen vertrekken uit Manchester. Een teambespreking in het seizoen 2021/22 veranderde alles. Jesus had er al moeite mee dat hij niet de onbetwiste spits was bij City, maar Guardiola maakte het voor de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-1 winst) wel heel bont volgens de rechtspoot. "Hij zette Zinchenko in als 'valse nummer 9', wat bizar is. Een dag voor de wedstrijd stond ik tijdens de training nog in de spits. Zinchenko zei later nog tegen me dat hij het toen met me te doen had." Zinchenko en Jesus zijn goed bevriend en spelen nu beiden in Londen.

Meer: Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen

Guardiola's beslissing spookt nog altijd door het hoofd van Jesus, zo blijkt uit de manier waarop hij de anekdote vertelt. "Tijdens de teambespreking hoorden we de opstelling. We zouden daarna gaan eten, maar ik heb geen hap genomen. Ik ging in tranen naar mijn kamer en belde mijn moeder. Ik zei: "Ik wil hier weg." Hij zette een linksback in de spits..." Als invaller had Jesus uiteindelijk een groot aandeel in de zege op PSG. Bij de gelijkmaker van Raheem Sterling was hij verantwoordelijk voor de assist, waarna hij zelf de 2-1 voor zijn rekening nam.

Dat Jesus tijdens die wedstrijd toch nog wist te presteren, noemt hij zelf een wonder. "Ik deed vooraf niet eens een warming-up en voelde me slecht. Dit soort dingen heb ik vaker meegemaakt met Guardiola en dat is niet makkelijk. Die dag maakte ik voor mezelf de keuze dat ik dit niet meer wilde. Ik wilde vertrekken." Jesus speelde uiteindelijk 236 wedstrijden voor City, waarin hij goed was voor 95 doelpunten en 46 assists. Arsenal betaalde aan het begin van de vorige transferzomer ruim 52 miljoen euro om hem naar het Emirates Stadium te halen.

Begrijp jij de beslissing van Jesus om te vertrekken bij City?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
9
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties