Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gudelj achtste speler in tien jaar tijd met transfer van AZ naar Ajax

Laatste update:

Olaf Lindenbergh zette de 'trend' in, toen hij in de zomer van 2005 op 31-jarige leeftijd nog verhuisde van Alkmaar naar Amsterdam. Hij bleef twee seizoenen in de hoofdstad en ging vervolgens verder bij Sparta. Een jaar na Lindenbergh arriveerde Kenneth Perez bij Ajax en daarna gingen er twee jaar lang geen spelers naar de provinciegenoot. In 2009 besloot toenmalig trainer Martin Jol echter Demy de Zeeuw binnen te halen.

Die bleef twee jaar bij Ajax spelen en koos vervolgens voor een buitenlands avontuur bij Spartak Moskou. Het jaar erop arriveerde Mounir El Hamdaoui na veel strubbelingen bij de Amsterdammers: zijn debuutseizoen was niet slecht met dertien doelpunten, maar de relatie met Frank de Boer was erg broos en uiteindelijk trok de aanvaller aan het kortste eind. Via de achterdeur week El Hamdaoui uit naar Fiorentina.

Kolbeinn Sigthórsson werd na Lindenbergh, Perez, De Zeeuw en El Hamdaoui in de zomer van 2011 alweer speler nummer vijf die in zes jaar tijd van AZ naar Ajax vertrok. Hij speelt nog steeds voor de onttroond kampioen en maakte in 79 wedstrijden 31 doelpunten. De kans is aanwezig dat Ajax hem komende zomer verkoopt. Vorig seizoen beleefde Sigthórsson zijn meest productieve jaar bij de club, met tien competitietreffers.

Niklas Moisander vertrekt straks sowieso: hij heeft al een contract getekend bij Sampdoria. Een jaar na Sigthórsson maakte de verdediger, die al eerder uitkwam voor Ajax, de oversteek binnen Noord-Holland. Hij groeide uit tot aanvoerder bij de club en was de voorlaatste speler die de stap maakte naar de hoofdstad. De meest recente transfer was die van Nick Viergever, vorig jaar zomer. Hij verbond zich voor vier seizoenen aan Ajax.

Zal Nemanja Gudelj wél slagen bij Ajax, denk je?

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
11
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
8
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
16
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties