Gudelj maakt geweldig eerste doelpunt voor winnend Servië

Griekenland - Servië 0-2
Net als bij Servië zat er ook bij Griekenland een nieuwe naam op de bank: Claudio Ranieri werd na een nederlaag tegen het nietige Faeröer Eilanden de laan uitgestuurd. Kostas Tsanas is nu de interim-trainer van de EK-winnaar van 2004 en hij hoopte dinsdag een mooi resultaat te kunnen neerzetten voor de Griekse supporters. Griekenland stelde echter weer erg teleur en kwam er in de eerste helft geen enkele keer dreigend uit. Servië was de betere ploeg, maar scoorde voor de thee niet.

Dat lukte in de tweede helft wel. Een vrije trap van Zoran Tosic kwam terecht bij Radosav Petrovic, die de bal het beslissende zetje kon geven en de bezoekers zo op een 0-1 voorsprong bracht. Griekenland probeerde hierna nog wel wat terug te doen, maar tevergeefs. Acht minuten voor het eindsignaal kwam Gudelj als invaller binnen de lijnen voor Petrovic en de middenvelder van AZ verzorgde kort voor tijd het slotakkoord met een geweldig afstandsschot. De Griekse doelman bewoog niet eens en zag de bal prachtig in de bovenhoek vliegen.

Wit-Rusland - Mexico 3-2
Mexico speelde vorige week woensdag nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland en oefende dinsdag tegen Wit-Rusland. Dit duel liep minder goed af, want ondanks twee doelpunten van Atlético Madrid-aanvaller Raúl Jiménez werd er met 3-2 verloren. De doelpunten van Wit-Rusland werden gemaakt door Syarhey Kislyak, Nikolay Signevich en Pavel Nekhaychik. Bij Mexico begon PSV'er Andrés Guardado op de bank, maar twintig minuten na rust kwam hij bij een 2-2 tussenstand in de ploeg. Toen was Jesús Corona van FC Twente, die in de basis was begonnen, al naar de kant gehaald.