Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gudelj mikt op de lat: Manchester City verovert ook Europese Supercup

Laatste update:

Manager Josep Guardiola koos ervoor om miljoenenaankoop Josko Gvardiol centraal achterin te posteren, waardoor Nathan Aké doorschoof naar de linksbackpositie en Rico Lewis op de bank begon. Datzelfde lot was Julián Álvarez en Bernardo Silva beschoren, terwijl Kevin De Bruyne door een zware blessure maandenlang niet inzetbaar is. Het middenveld bestond nu uit Phil Foden, Rodri en Mateo Kovacic. Erling Braut Haaland werd voorin vanaf de flanken bediend door Cole Palmer en Jack Grealish. Bij Sevilla was er achterin een basisplaats voor Nemanja Gudelj en ook Ivan Rakitic en Lucas Ocampos hadden basisplaatsen.

Meer: El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?

Het tempo lag laag in de beginfase van de ontmoeting in het snikhete Georgios Karaiskákisstadion in het Griekse Piraeus. De eerste grote kans volgde na bijna tien minuten: uit een hoekschop kopte Aké hard richting goal en was het Bono die fabelachtig redde. Manchester City toonde daarna steeds meer aanvallende intenties, al was het Sevilla dat de score opende. En-Nesyri torende in minuut 24 bij een afgemeten voorzet vanaf links van Marcos Acuña boven Gvardiol en Aké uit, om Ederson vervolgens te kloppen met een keiharde kopbal in de hoek: 0-1. Manchester City probeerde de schade snel te herstellen, maar slaagde voor rust niet in die missie. Ocampos had in de slotfase overigens geluk dat hij geen geel kreeg na een forse charge op Grealish.

De steeds gevaarlijke En-Nesyri had Sevilla kort na rust een comfortabele 0-2 voorsprong kunnen geven. De Marokkaanse spits schoot na een vlotte counter en van dichtbij tegen Ederson aan. En-Nesyri faalde nadien nog een paar keer in kansrijke positie, wat Sevilla duur kwam te staan. Halverwege de tweede helft kopte Palmer de bal in de zestien en tegendraads over Bono heen in de verre hoek: 1-1. Kort daarna redde Ederson zeer bekwaam op een inzet van de ongelukkige En-Nesyri. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de winst en Aké miste in de slotminuut van dichtbij en al koppend nog een dikke kans, maar een strafschoppenserie kon niet worden voorkomen. Daarin bleek Manchester City uiteindelijk de sterkste te zijn na de misser van Gudelj.

Strafschoppenserie Manchester City - Sevilla 5-4
1-0 Haaland
1-1 Ocampos
2-1 Álvarez
2-2 Rafa Mir
3-2 Kovacic
3-3 Rakitic
4-3 Grealish
4-4 Montiel
5-4 Walker
5-4 Gudelj mist

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Europese Supercup
Manchester City
1 - 1
Sevilla

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
10
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
27
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
22
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties