Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gullit had rel met Derksen anders aangepakt: 'Dat is niet de makkelijkste weg'

Laatste update:

Op Twitter spraken spelers als Virgil van Dijk en Merel van Dongen zich afgelopen zomer openlijk uit tegen het televisieprogramma van presentator Wilfred Genee, waarna geen interviews meer werden afgegeven door de Oranje internationals. Als voormalig aanvoerder van Oranje had Gullit het anders aangepakt. "Ik geloof niet in het boycotten van wat dan ook. Als aanvoerder was ik juist de dialoog aangegaan met Johan Derksen", vertelt Gullit. "Zonder emoties, gewoon met argumenten. Maak duidelijk hoe je het voelt, hoe jij tegen zo'n grap en tegen dit onderwerp aankijkt. Alleen door naar elkaar te luisteren, ontstaat er begrip. Dat is niet de makkelijkste weg, maar het is sterker dan de deur dichtgooien."

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

Een aantal weken voor de boycot namen Denzel Dumfries en Memphis Depay deel aan een Black Lives Matter demonstratie in Rotterdam. Een goed signaal, vindt Gullit. "Los van dat het qua anderhalvemeterregels misschien niet verstandig was, vind ik het alleen maar mooi als voetballers zich uitspreken", aldus de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar. "Maak je vooral hard voor je idealen, want als voetballer heb je het podium. Ik heb me dat zelf ook vaak gerealiseerd in mijn spelerstijd, toen Apartheid nog bestond in Zuid-Afrika, en Nelson Mandela jarenlang werd vastgezet op Robben-eiland. Het raakte me, dus ik probeerde me uit te spreken. De bevlogenheid van Memphis en Dumfries, dat is toch goed? Of willen we voetballers die zich niks meer zeggen, die nergens voor staan?"

Gullit, die onlangs in Rondo nog in een verhitte discussie raakte met Jack van Gelder en Youri Mulder naar aanleiding van het vermeende racistische incident tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir, nam dit jaar zitting in de zogenoemde commissie Mijnals. Deze commissie, samengesteld door de KNVB, komt een aantal keer per jaar samen en voorziet de voetbalbond van adviezen om racisme uit te bannen. Gullit werd voor de werkgroep benaderd door Humberto Tan. "Het is aan ons als commissie Mijnals de taak om mensen, in dit geval bij de KNVB, eens op een andere manier naar de materie te laten kijken. Dingen aanstippen. Zaken vanuit een ander perspectief belichten."

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
23
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
0
De Gelderlander weet waar nieuwe Vitesse-eigenaar mogelijk vandaan komt
25
Ajax rondt komst van nieuwe keeper met status van toptalent af
9
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
18
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties