Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gullit laat zich horen: 'Het lijkt te laat, het heeft ons voetbal kapot gemaakt'

Laatste update:

"De mensen die een goed woordje deden voor kunstgras hadden er een zakelijk belang bij en nu hebben ze zelfs hoge functies binnen de KNVB", doelt Gullit in gesprek met Reuters waarschijnlijk op Jan Smit en Nico-Jan Hoogma. Beiden waren jarenlang werkzaam voor Heracles Almelo, dat nauwe banden heeft met kunstgrasfirma TenCate.

"We weten nu dat kunstgras schadelijk is, maar het lijkt te laat om alles terug te draaien", verzucht de voormalig Oranje-international. "Het Nederlandse voetbal is achteruit gehold. Het heeft ons voetbal kapot gemaakt. Als er in élke competitie op kunstgras zou worden gespeeld, had ik er misschien anders over gedacht. Maar het is alleen in Nederland zo."

"Zes Eredivisie-clubs spelen op kunstgras. Het is echt een schande." Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam spelen op kunstgras. "We ondervinden nu ook de nadelige gevolgen, want goede buitenlandse spelers willen vanwege het kunstgras niet meer in Nederland voetballen en jonge talenten willen juist snel naar het buitenland. Alle jeugdteams zouden op echt gras voetballen en het gekke is, als je goed natuurlijk gras zoekt, moet je in Nederland zijn. Wij hebben het mooiste gras ter wereld."

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
3
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
23
Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
14
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties