Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit woest over lakse houding van KNVB: 'Mijn maag draait hier van om'

Laatste update:

"De KNVB maakt zichzelf belachelijk en moet zich schamen voor het feit dat de grootste sportbond van Nederland de internationale boycot van social media door FIFA, UEFA en de Formule 1-wereld als vuist tegen racisme op de grote platformen negeert", zo klinken de harde woorden van de 66-voudig international. "Mijn maag draait hier van om. Ik heb hier vrijdagmiddag kennis van genomen en ik ben ongelooflijk teleurgesteld in mijn KNVB. Dit betekent dat mijn KNVB het gewoon niet voelt én niet wil zien wat er in dit land allemaal is gebeurd de afgelopen seizoenen."

Het Engels voetbal is dit weekend verenigd in een boycot van sociale media. De clubs uit de Premier League, de English Football League en de Women's Super League zwijgen vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur tot maandagavond 23.59 uur op platformen als Facebook, Twitter en Instagram. De boycot is georganiseerd door diverse betrokkenen uit de voetballerij en dient als protest tegen racisme en andere vormen van online wangedrag. In een reactie op het initiatief uit Engeland gaf een woordvoerder van de KNVB te kennen dat er in Engeland 'een lange voorgeschiedenis is die men in Nederland niet kent, waardoor een boycot uit de lucht zou komen vallen'.

"Er zitten bij de KNVB mensen die geen actie wíllen ondernemen", reageert Gullit op de berichtgeving van de KNVB. "Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, heeft goede bedoelingen. Hij heeft ons eerder gevraagd om hulp. Maar er zitten op andere plekken in Zeist mensen die dit niet willen. Ik hoor Jan Smit, de voorzitter van de rvc niet. Ik hoor Jan de Jong, directeur van de ECV, niet. Ik vind het schokkend wat hier nu gaande is. Hoe kun je in hemelsnaam zeggen dat Nederland geen voorgeschiedenis kent en daarom niet meedoet? Bij de KNVB ziet men de urgentie niet. Waarom geen vuist maken? Toen de Super League moest worden stopgezet kwam de hele wereld in actie en was het met twee dagen klaar. Dat zou hier ook moeten", besluit Gullit.

Meer nieuws

El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
39
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties