'Haags kwartiertje' levert ADO met dank aan Kramer weer volle pond op

In de openingsfase leek het erop dat zowel de thuisploeg als de gasten in Rotterdam last hadden van de spanning, want het niveau was niet om over naar huis te schrijven. Een schot van Excelsior-middenvelder Auassar mislukte volledig en een vrije trap van ADO's Oleksandr Iakovenko was al niet veel beter. Timothy Derijck had op dat moment al wel gescoord, maar zijn kopgoal uit een corner werd afgekeurd door Kevin Blom; de arbiter had geconstateerd dat de verdediger van de bezoekers uit Den Haag zijn opponent Daan Bovenberg in de rug had geduwd. Het was niettemin duidelijk dat ADO gevaarlijker was en dat leidde tien minuten voor de pauze tot de 0-1.

Een spelhervatting van Iakovenko was ditmaal een stuk beter en zijn vrije trap werd scherp voor het doel van keeper Gino Coutinho gebracht. Vito Wormgoor ging nog onder de bal door, maar daarachter stond Kramer klaar om raak te knikken en dat deed de topscorer keurig. Excelsior kwam aan de andere kant niet verder dan een schot van spits Tom van Weert, dat gepakt werd door ADO-doelman Martin Hansen. Na de hervatting moest het elftal van trainer Marinus Dijkhuizen, dat het woensdag in de halve finale van de KNVB Beker opneemt tegen FC Groningen, dus op zoek naar de gelijkmaker.

Van de laatste acht thuiswedstrijden in de Eredivisie leverde alleen het bezoek van sc Heerenveen een overwinning op voor Excelsior, maar in de tweede helft kwamen de Rotterdammers goed uit de startblokken. Na een klein uur leverde dat de verdiende gelijkmaker op van Auassar, die uitstekend combineerde met Jeff Stans, en vier minuten later stond er zelfs een 2-1 tussenstand op het scorebord. Een geweldige steekpass van Van Weert werd op waarde geschat door Gouriye en uitgerekend de ADO-huurling, eerder dit seizoen ook in Den Haag (2-2) al doeltreffend, zette Excelsior met zijn tweede competitiedoelpunt van dit seizoen op voorsprong.

Tijdens het Haags kwartiertje viel echter de gelijkmaker: Alberg had al een vrije trap net over de kruising geschoten en krulde de bal kort daarop fantastisch in de verre hoek, 2-2. Zowel Excelsior als ADO ging daarna vol voor de overwinning en Van Weert kreeg een grote kans op de winnende treffer, maar hij stuitte op Hansen en dus bleef het bij 2-2. Dat leek ook de uitslag te worden, maar in blessuretijd was het weer Kramer die zijn team de overwinning bezorgde en er daarmee voor zorgde dat ADO op de ranglijst over Excelsior heen gaat: 2-3.