Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Halilovic en Noslin blinken wéér uit bij verrassend ongeslagen Fortuna Sittard

Laatste update:

Fortuna-coach Danny Buijs maakte één belangrijke aanpassing aan zijn basisopstelling ten opzichte van het met 0-0 gelijkspeelde duel met Ajax. Kaj Sierhuis maakte zijn debuut in het shirt van Fortuna en verving daarmee Mouhamed Belkheir. Bij FC Volendam moest Imran Nizah plaatsmaken voor de teruggekeerde Robert Mühren, die ontbrak tegen FC Twente en Go Ahead Eagles.

In een relatief tamme eerste helft werden de eerste serieuze kansen bewaard tot een kwartier voor rust. Halilovic, ook al uitblinker tegen Ajax, profiteerde van een Volendamse glijpartij en schoot hard op het Sittardse doel, die door Ivar Pandur met de nodige moeite verwerkt werd tot corner. Uit die corner was het een klein wonder te noemen dat er geen openingsdoelpunt viel. In eerste instantie schoot Dimitrios Siovas uit een voorzet van Halilovic op de lat, waarna Sierhuis zijn inzet in de rebound geblokkeerd werd door een Volendams been.

Fortuna trapte in het restant van de eerste helft flink het gaspedaal in en kwam via onder andere een vrije trap van Halilovic dicht bij de openingstreffer. Volledig tegen de verhoudingen in, echter, was het FC Volendam dat de voorsprong pakte. Bilal Ould-Chikh bediende in een counter Garang Kuol, die het leer met een fraaie curve in de rechterbovenhoek krulde: 0-1. Fortuna dacht via Dijks voor rust nog aanspraak te maken op een penalty, maar arbiter Jochem Kamphuis oordeelde tot woede van de Fortuna-fans anders.

Na rust kreeg Fortuna dan toch waar het recht op had. Tijjani Noslin bediende de net ingevallen Oguzhan Ozyakup, die op zijn beurt Halilovic inspeelde. De Kroaat had vervolgens een wel hele lepe steekbal in huis, die Ozyakup vrij voor doelman Mio Backhaus zette. De Turk wipte de bal er keurig overheen en trok zo de stand gelijk: 1-1. Tien minuten later voltooide de Limburgers de comeback. Na een knappe actie en dito voorzet van Inigo Cordoba kopte Noslin de bal in de rechterhoek: 2-1. In de slotfase bepaalde Halilovic na een zeer knappe actie en afronding de eindstand op 3-1, waardoor Fortuna nu tijdelijk op de vijfde positie bivakkeert.

Eredivisie
Fortuna Sittard
3 - 1
FC Volendam

Meer nieuws

FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland na zege in De Grolsch Veste
0
Veltman en Verbruggen onderscheiden zich bij gelijkspel tegen Newcastle United
1
Micky van de Ven bezorgt Tottenham Hotspur drie punten en Burnley degradatie
4
Ongelooflijke comeback FC Köln zorgt voor bloedstollende slotronde in Bundesliga
4
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
29
Johan Derksen: 'Ik zou het te gek voor woorden vinden als Ajax dat zou doen'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties