Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hans van Breukelen ergert zich: 'Muggenzifterij, waar gaat het allemaal over?'

Laatste update:

"Muggenzifterij, waar gaat het allemaal over?", vraagt Van Breukelen zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De VAR moet zich met bepalende, grote zaken bezighouden, niet met de vraag of een keeper twee centimeter voor zijn lijn staat. Laten we er vooral geen ambtelijk apparaat van maken. Kijk, als hij nu vijf meter voor zijn doel gaat staan, hebben we een andere discussie." De gewezen sluitpost ziet echter niet alleen maar nadelen bij de VAR. "Dat er op te vroeg inlopen van aanvallers en verdedigers wordt gelet, vind ik al wat logischer. Dát kan een bepalend moment zijn."

Van Breukelen, die in zijn actieve loopbaan regelmatig een strafschop stopte, adviseert keepers om niet constant met de VAR bezig te zijn. "Blijf bij de hoofdzaken als doelman. Oftewel: zorg dat je het huiswerk hebt gedaan. Wat doet een speler in welke situatie? Wat is zijn favoriete hoek? Varieert hij veel en hoe? Dát zijn manieren waarop je als keeper de kans op succes vergroot. Elke keeper doet het op zijn eigen manier."

"Ik zou me er niet te veel mee bezig houden. Zo van: als ik maar niet over het lijntje kom. Een keeper moet in dat persoonlijke strijdje met de strafschopnemer ook een beetje ongehoorzaam blijven", voegt Van Breukelen daaraan toe. FC Utrecht, een oude club van Van Breukelen, had zondag tegen VVV-Venlo (1-1) baat bij de VAR. Simon Gustafson miste een strafschop, maar mocht opnieuw aanleggen. De VAR had geconstateerd dat enkele spelers van VVV te vroeg waren ingelopen.

Ben jij het eens met Hans van Breukelen over de VAR?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties