Hattrick Pedro bij monsterzege Barcelona, bizarre bekeravond in Mestalla

Barcelona - Huesca 8-1
Barcelona had uit bij Huesca al met 0-4 gewonnen en maakte dinsdagavond in de thuiswedstrijd al in de eerste helft meer doelpunten dan twee weken geleden. Toch begon Huesca beter en de eerste kansen waren voor Juan Esnaider, die eerst een bal naast kopte en niet veel later de paal raakte. Pedro liet de bezoekers vervolgens zien hoe het wél moet en opende na twintig minuten spelen de score, door een heerlijke voorzet van Munir El Haddadi (buitenkant voet) binnen te duiken. Vier minuten later maakte Pedro op aangeven van Andrés Iniesta ook zijn tweede van de avond en Sergi Roberto schoot nog binnen het eerste halfuur de 3-0 tegen de touwen.

De vierde goal kwam op naam van Iniesta, die bij zijn aanname fraai weg draaide, en kort voor de thee maakte Pedro zijn hattrick compleet. Kort na een gemiste kans van Huesca-middenvelder Alex Bernal dribbelde Pedro het strafschopgebied in en vond hij het dak van het doel, waarmee hij de ruststand op 5-0 bepaalde. In de tweede helft deed Barcelona het vervolgens wat rustiger aan en er kwamen nog drie doelpunten bij, gemaakt door Adriano (schot vanuit de tweede lijn), Adama Traoré (na een knappe individuele actie) en Sandro (na lange bal van Rafinha). Namens Huesca mocht David Moreno de eer nog redden. In de volgende ronde speelt Barcelona tegen de winnaar van het treffen tussen Elche en Real Valladolid, die elkaar donderdag treffen.

Valencia - Rayo Vallecano 4-4
Valencia kon op een 1-2 overwinning teren, maar Rayo Vallecano maakte het nog bijzonder spannend. De thuisploeg leek na de vroege goal van Paco Alcácer (rebound) de schaapjes op het droge te hebben, maar de bezoekers toonden veerkracht en gingen de rust in met een 1-3 voorsprong. Jozabed tekende na twintig minuten voor de gelijkmaker, door na een pass van Adrián Embarba oog in oog met doelman Yoel Rodríguez rustig te blijven. Via een knal van Alejandro Pozuelo werd het 1-2 en de middenvelder dacht even later zelfs zijn tweede te maken. De ex-speler van Swansea City werd echter teruggefloten wegens buitenspel. Niet lang hierna viel alsnog de 1-3, door een treffer van Jonathan Pereira.

Een eigen doelpunt van Morcilla, één minuut na rust, bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, want op dat moment was de cumulatieve score in evenwicht. Na ruim een uur spelen scoorde Embarba op deze knotsgekke avond de 2-4, maar Vallecano slaagde er uiteindelijk niet in om te stunten. Alcácer tikte de aansluitingstreffer binnen, nadat een medespeler de paal had geraakt, en Rodrigo Moreno verzorgde de 4-4, na zwak keeperswerk van Cristian Álvarez. Diezelfde Rodrigo incasseerde even later nog zijn tweede gele kaart na een overtreding op Morcillo, maar Valencia bekerde dus wel door in de Copa del Rey.