Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heeft Ajax met 'vergeten' Sébastien Haller à la PSV geblunderd?

Laatste update:

Tien jaar geleden had Ajax de intentie om aanwinst Thulani Serero zijn debuut te laten maken in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. De club uit Amsterdam had de Zuid-Afrikaan echter niet ingeschreven voor de wedstrijd. De KNVB was echter coulant toen Ajax meteen contact opnam en gaf alsnog toestemming. Mét Serero in de gelederen verloor Ajax overigens met 2-1 van de Tukkers.

PSV spant echter de kroon en heeft een roemrijke geschiedenis op dit gebied. Ruud van Nistelrooij en Eric Addo misten in het voorjaar van 2001 noogedwongen de duels met 1. FC Kaiserslautern in de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League. Het tweetal was teruggekeerd van blessureleed, maar bleek vervolgens niet ingeschreven door PSV omdat de deadline verkeerd was geïnterpreteerd. PSV, dat erkende dat de fout bij hen lag, pleitte nog voor clementie bij de UEFA, maar dat was tevergeefs. De Duitsers wonnen zowel in Eindhoven als voor eigen publiek met 1-0.

PSV leerde echter niet van de fout en stootte zich zes jaar later nogmaals aan dezelfde steen. Ditmaal werd John de Jong, nu technisch manager van de Eindhovense club, niet ingeschreven voor de Champions League-duels met Arsenal. De Jong was geblesseerd toentertijd en PSV had zijn plek opengehouden voor een gewenste spits die nooit komen zou. Naderhand vergat PSV deze plek in te vullen met De Jong.

"Het klopt inderdaad dat Haller niet op de spelerslijst van de Europa League staat", beaamde een woordvoerder van Ajax woensdag tegenover NU.nl. "We zijn met de KNVB en de UEFA aan het uitzoeken waar het mis is gegaan." Als blijkt dat de fout bij Ajax zelf ligt, kan Haller dit seizoen geen Europese wedstrijden spelen. Ajax treft Lille OSC in de zestiende finales van de Europa League; de duels met de club uit de Ligue 1 staan op het programma voor 18 en 25 februari.

Ajax nam Haller op 8 januari voor liefst 22,5 miljoen euro over van West Ham United. De Franse spits leek gewoon inzetbaar voor de komende duels met Lille, daar hij dit seizoen nog niet Europees in actie is gekomen. De wél ingeschreven Oussama Idrissi mag wél voor Ajax in de Europa League uitkomen, terwijl hij op de laatste transferdag op huurbasis van Sevilla werd ingelijfd.

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
20
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
29
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
25
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties