Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heerenveen bezorgt Van Basten fraai cadeau met moeizame zege

Laatste update:

VVV won nog nooit in het Abe Lenstra Stadion en reisde donderdagavond eveneens 220 kilometer puntloos terug naar het zuiden. De ploeg van René Trost begon wel zeer verdienstelijk, maar kreeg het na de openingstreffer pas echt moeilijk in Friesland. De gastheer kreeg in de persoon van Pele van Anholt de eerste serieuze kans, maar het felle schot van de verdediger werd tot hoekschop verwerkt door Niki Maënpää. VVV kreeg in het eerste kwartier ook twee goede gelegenheden om te scoren: Jules Reimerink treuzelde na een hoekschop en hierdoor kwamen de gasten niet verder dan een geblokt schot van Yuki Otsu en Kenny Otigba werkte de bal via de voet van Reimerink bijna achter zijn eigen doelman Kristoffer Nordfeldt. Na een kwart wedstrijd kwam Heerenveen op voorsprong.

Zomer kopte een hoekschop in de verre hoek: 1-0. Hij won het kopduel van Jerold Promes en die verdediger viel kort na dit duel uit met een schouderblessure. De Venlonaren kregen het na de openingstreffer moeilijker en de spelers van de gastheer vonden elkaar makkelijker. Voor rust kregen beide partijen nog één goede kans: een krullend schot van Hakim Ziyech ging net naast en Leon de Kogel volleyde in de handen van Nordfeldt. Dat deden zij onder toeziend oog van Afonso Alves, van wie het nog steeds onduidelijk is of hij gaat meetrainen met de beloften van de huidige nummer elf van de Eredivisie. De Braziliaan zag VVV in de tweede helft sterk starten. Reimerink profiteerde bijna van getreuzel in de defensie van Heerenveen, maar mikte in het zijnet.

Guus Joppen kopte even later bij een vrije trap tegen Nordfeldt en de Zweed had ook een antwoord op een inzet van Leon de Kogel. De ruimtes werden groter en dus kreeg ook Heerenveen kansen genoeg om de marge te verdubbelen. Yanic Wildschut ramde de bal, nadat hij Joppen had gepoort, rakelings over de kruising en Rajiv van la Parra raakte de binnenkant van de paal. Ziyech liet hierna ook tweemaal van zich spreken: eerst moest Mäenpää zich strekken op een schot van de linkspoot en twintig minuten voor tijd draaide hij het leer op de lat van de Finse goalie. Door de minimale marge moest Heerenveen op zijn tellen blijven passen. Bij VVV, dat in de competitie al vijf duels ongeslagen is, kwam met Prince Rajcomar een extra spits in de ploeg.

De wedstrijd ontbeerde echter snelheid en scherpte en de passing werd steeds slordiger. Alfred Finnbogason, die vrijwel de hele wedstrijd onzichtbaar was, kreeg nog een aardige mogelijkheid (schot naast) en een omhaal van invaller Uche Nwofor miste eveneens het doel. Heerenveen, dat in de vorige ronde FC Twente met 3-0 versloeg, hield de minimale marge vast en zit donderdagavond dus in de koker voor de loting van de vierde ronde. VVV moet zich enkel op de Jupiler League gaan richten. De Limburgers staan na veertien speelronden op de achtste plaats.

-
Denk jij dat sc Heerenveen de halve finale van de KNVB Beker haalt?

Meer nieuws

Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties