Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heerenveen vervolgt sublieme start in tumultueuze noordelijke derby

Laatste update:

Hoewel vorig seizoen beide onderlinge ontmoetingen in Gronings voordeel werden beslecht, wist Heerenveen al elf derby's op rij minstens één keer te scoren. Ditmaal hadden de Friezen daar slechts een minuut of zes voor nodig. Het team van Jurgen Streppel kwam er razendsnel uit in de tegenaanval en Pelle van Amersfoort kon de bal vanaf de linkerflank terugleggen op Arber Zeneli. De Kosovaar rondde de fraai uitgespeelde aanval af met zijn linkerbeen.

Zeneli heeft daardoor al vijf officiële wedstrijden op rij gescoord voor Heerenveen. Groningen zocht naar de gelijkmaker, maar Sergio Padt voorkwam de 0-2 van zowel Van Amersfoort als Yuki Kobayashi. De opdracht voor de thuisploeg werd even daarna nog een stuk moeilijker. Een vrij onschuldig knietje van Davidson richting Zeneli werd door Liesveld zwaar bestraft met een rode kaart. Het was alweer de zevende rode kaart in de laatste zeven noordelijke derby's; later in de wedstrijd zou dus ook nummer acht volgen.

Met tien man kwam Groningen er nauwelijks meer aan te pas. De elf van Heerenveen controleerden de wedstrijd, maar maakten weinig aanstalten om de marge uit te breiden. Gaandeweg het tweede bedrijf gebeurde dat wat meer: Padt zorgde na een kopbal van Van Amersfoort voor een spectaculaire redding. en Reza Ghoochannejhad miste een uitgelezen kans. Faber bracht Tom van Weert voor verdediger Kasper Larsen, maar de 'alles of niets'-speelstijl liep faliekant mis.

Sam Larsson mocht na een fraaie onderschepping en dito steekpass van Jerry st. Juste ongehinderd op Padt af en bleef koelbloedig. De Groningse gifbeker moest helemaal leeg: Samir Memisevic pakte een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart. Tegen negen man was het voor Heerenveen nog lekkerder voetballen en dat kwam tot uiting in de 0-3 van Ghoochannejhad. Daarbij bleef het in Groningen.

-
Was de rode kaart van Jason Davidson terecht?

Meer nieuws

'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
1
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
8
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1
Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
16
Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
81
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties