Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heerenveen wint derby door Finnbogason en deelt koppositie

Laatste update:

Dertien jaar lang wachtten de fans van de geelhemden op de Friese derby en zondag was het zover. De supporters van Cambuur reisden uiteindelijk met nul punten terug, maar zagen hun ploeg na het Frysk Folksliet wel uitstekend starten. Na vier minuten kreeg de ploeg van Dwight Lodeweges de eerste grote kans van de wedstrijd: Marcel Ritzmaier schoot via de vingertoppen van Kristoffer Nordfeldt net naast. De bezoekers begonnen vol energie en met bravoure aan de burenruzie, maar na tien minuten kreeg Heerenveen, dat in de beginfase erg slordig was, de controle weer terug. Na zeven minuten kwam de gastheer op gelijke hoogte in het eigen Abe Lenstra Stadion.

Mitchell Dijks stoomde op, maar werd in het strafschopgebied verdedigd. De bal bleef in het bezit van Heerenveen en op aangeven van Rajiv van la Parra kopte Luciano Slagveer de 1-0 binnen; hij won het duel van Lucas Bijker. Er werd om elke vierkante meter gestreden en het voetbal liet hierdoor weleens te wensen over. Daar had het publiek geen maling aan, want men vermaakte zich opperbest. Na een half uur dook Cambuur weer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel: na afleggen van Michiel Hemmen dwong Mart Dijkstra keeper Nordfeldt tot een stijlvolle redding. Heerenveen bleef echter de bovenliggende partij, maar door Finnbogason nog een goede kans miste, bleef het bij rust bij 1-0.

Zowel Van Basten als Lodeweges paste in de rust één wissel toe: Yanic Wildschut verving Slagveer en Robert van Boxel kwam in de ploeg voor Dijkstra, die op scherp stond. De invaller aan de kant van Heerenveen zorgde direct voor dreiging: eerst schoot hij hard over en na 55 minuten punterde Wildschut na een pass van Finnbogason net naast. Heerenveen voerde de druk wat op, maar Cambuur kreeg dé kans op de gelijkmaker (Hemmen schoot naast) en kwam na 66 minuten zelfs langszij. Jody Lukoki werd weggestuurd door Ritzmaier en schoof de bal in de verre hoek: 1-1. Het uitvak ontplofte, maar nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant weer in. Van la Parra gaf de bal voor en doordat Ramon Leeuwin uitgleed, kon Finnbogason profiteren met een rake stift: 2-1.

De IJslander maakte alweer zijn 40e doelpunt in 43 wedstrijden voor de blauw-witten en zijn 10e van dit seizoen. Cambuur moest na de bliksemgoal van Finnbogason dus weer opnieuw beginnen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Een vrije trap van Ritzmaier zeilde naast en een kopbal van Leeuwin was een prooi voor Nordfeldt. Hierdoor bleef het bij 2-1 en Cambuur slaagde er dus niet in om sinds februari 1994 (2-1) weer eens te winnen van de grote broer. De promovendus blijft op negen punten staan en verloor voor het eerst na drie duels weer in de Eredivisie.

-
Denk jij dat sc Heerenveen in de top drie eindigt dit seizoen?

Meer nieuws

ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
13
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties