Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heitinga grijpt in en zet spelers uit selectie die niet voldoen aan één regel

Laatste update:

Naar aanleiding van woorden van Edson Álvarez, die voorafgaand aan het interview met Heitinga aangaf dat er nieuwe regels zijn doorgevoerd bij Ajax, vroeg verslaggeefster Hélène Hendriks naar de inhoud van de nieuwe richtlijnen binnen de selectie. "Gewoon normaal gedrag", vertelde Heitinga voorafgaand aan het gewonnen duel met SC Cambuur (0-5). "Een aantal dingen zijn voor mij heel simpel; te laat komen is er daar een van. Op het moment dat je te laat komt en helemaal op een wedstrijddag, dan zit je gewoon niet bij de selectie. Ongeacht wie je bent."

Heitinga liet overigens niet blijken of zijn regels afwijken van die van voormalig trainer Alfred Schreuder. "Dat weet ik niet. Ik kijk alleen naar waar ik invloed op heb. Het zijn voor mij hele simpele huisregels die we bij Jong Ajax ook hadden. Dat werkte prima en dat doen we om elkaar scherp te houden. Het gaat ook over telefoongebruik en het invullen van een readiness-formulier over hoe iedereen zich voelt."

Heitinga heeft zondagmiddag ook zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax gewonnen. Op bezoek bij SC Cambuur waren de Amsterdammers met 0-5 veel te sterk. Dusan Tadic opende de score; Steven Berghuis en invaller Brian Brobbey waren vervolgens nog tweemaal trefzeker. Afgelopen speelronde, toen Heitinga voor het eerst aan het roer stond, won Ajax met 1-4 van Excelsior.

Op de persconferentie na afloop van de zege ging Heitinga dieper in op 'het telefoongebruik' waar hij voorafgaand aan het duel op doelde. "Je moet altijd kijken naar de huisregels. Voor mij is dat altijd normaal gedrag. Je hebt normen en waarden. Ze gebruiken de telefoons nog steeds, alleen in bepaalde ruimtes wil ik ze niet hebben. De kleedkamer is hun eigen territorium, dus daar gebruiken ze hun telefoons. Het gaat erom dat je met het vak bezig bent. Wat daarin heel erg belangrijk is, is dat wat voor de spelers geldt óók voor de staf geldt", aldus Heitinga.

Eredivisie
SC Cambuur
0 - 5
Ajax

Meer nieuws

Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: 'Rot toch op!'
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
17
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
25
De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
6
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
48
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties