Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heitinga licht één uitblinker uit: 'Gelukkig speelde hij een goede wedstrijd'

Laatste update:

Heitinga zegt 'in grote lijnen genoten te hebben'. "Maar in de eerste helft heb ik me mateloos geïrriteerd", voegt de oud-verdediger meteen toe voor de camera bij ESPN. "We beginnen heel goed, maken die goal (een rake strafschop van Dusan Tadic, red.) en voetballen uitstekend tegen een compacte organisatie. Dan moet je ze eruit lokken. Maar als je ziet hoe slordig wij aan de bal waren... Je weet dat Excelsior ons pijn kan doen in omschakelmomenten en standaardsituaties. Ik weet niet hoeveel corners we tegen hebben gehad, maar dat lag niet aan Excelsior. Dan gaat het om de juiste keuzes aan de bal."

Ajax mocht van geluk spreken dat het bij één tegentreffer bleef. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kreeg kansen om de score uit te bouwen, maar verzuimde keer op keer. Een glansrol was daarbij weggelegd voor Rulli. "Gelukkig hebben we een keeper die geweldig keepte", aldus Heitinga. "Maar je moet leren om de ruimtes te bespelen. Dat deden we in de eerste helft niet goed. Je moet via de buitenkant om terug naar de as te kunnen. Nu speelden we veel rechte ballen. De passafstand was te groot, waardoor je jezelf uit de wedstrijd speelt. Dan speel je niet tegen Excelsior, maar dan speel je gewoon tegen jezelf."

Heitinga koos ervoor om Calvin Bassey meteen te passeren voor het duel met Excelsior. Álvarez en Jurriën Timber vormden het hart van de defensie, de linksbackpositie werd ingevuld door Owen Wijndal. Devyne Rensch fungeerde als rechtsback. Ook Mohammed Kudus kon rekenen op een basisplaats. De Ghanees begon als hangende rechtsbuiten. "Uiteindelijk selecteert het zich vanzelf", weet Heitinga. "Er is veel concurrentie. Natuurlijk zullen er jongens teleurgesteld zijn, maar dan heb je de trainingsmomenten om je te laten zien. "

Over een mogelijk hoofdtrainerschap bij Ajax laat Heitinga weinig los. "Dat is iets wat ik niet in de hand heb. Dat is aan de club. De club heeft mij gevraagd om te helpen. Het enige wat ik dan kan laten zien is de samenwerking met de spelers en de staf en de resultaten op het veld. Dat is iets waar ik nu mee bezig ben. We zullen zien welke keuze gemaakt wordt. Uiteindelijk zullen er gesprekken volgen en moeten we de keuze maken die het beste is voor de club."

Eredivisie
Excelsior
1 - 4
Ajax

Meer nieuws

Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
14
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
15
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
24
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties