Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heitinga verrast met vervanger Kudus en gunt derde basisplek van seizoen

Laatste update:

Kudus raakte geblesseerd in de halve bekerfinale tegen Feyenoord (1-2 winst), waardoor Grillitsch zijn derde basisplek van het seizoen wordt gegund. De Oostenrijker vormt een driemans middenveld met Davy Klaassen en Kenneth Taylor. Gerónimo Rulli staat zoals gewoonlijk op doel, terwijl Baas, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Jorge Sánchez de achterhoede vormen. Aanvallers Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Berghuis completeren de Amsterdamse formatie. Devyne Rensch en Ahmetcan Kaplan zijn nog altijd geblesseerd.

Na de gewonnen Klassieker in de halve finale van de TOTO KNVB Beker is de glimlach teruggekeerd in Amsterdam. Toch weet Heitinga dat het behalen van Champions League-voetbal topprioriteit is en dus mag er tegen Fortuna geen puntenverlies worden geleden. Tegenvaller in de veelbesproken wedstrijd tegen Feyenoord was het uitvallen van Mohammed Kudus, die enkele weken aan de kant staat. De schade bij Davy Klaassen, die in De Kuip een aansteker tegen zijn hoofd geworpen kreeg, valt daarentegen wel mee. Daardoor is de middenvelder inzetbaar tegen de Limburgers. Eerder dit seizoen boekte Ajax dankzij treffers van Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey een zwaarbevochten overwinning in Sittard: 2-3.

Eén van de doelpuntenmakers aan de kant van Fortuna toen was Burak Yilmaz. De Turk liet in de eerste speelronde met een rake vrije trap direct zijn kwaliteiten zien. De spits staat inmiddels op negen Eredivisie-treffers voor de ploeg van trainer Julio Velázquez. Even leek Yilmaz op Instagram zijn afscheid bij Fortuna aan te kondigen, maar inmiddels heeft hij bevestigd in ieder geval het seizoen af te maken. Een andere aanvaller, Iñigo Córdoba, schoot Fortuna met twee treffers in de vorige speelronde bijna eigenhandig naar een 3-1 zege op FC Groningen. De enige overwinning die Fortuna ooit in Amsterdam boekte was op 18 april 1999 (1-3). Van de overige 23 ontmoetingen gingen er 22 verloren en werd het eenmaal gelijk.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Baas; Grillitsch, Taylor, Klaassen; Berghuis, Tadic, Bergwijn

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Guth, Siovas, Vita; Erdogan, Bistrovic, Özkayup; Noslin, Yilmaz, Córdoba

Eredivisie
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Ajax - Fortuna Sittard:

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
20
'Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München'
1
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties