Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Lautaro Martínez bezorgt Argentinië met dubbelslag foutloze groepsfase op Copa América

Laatste update:

Gezien de luxepositie van Argentinië besloten Samuel en Scaloni om de nodige spelers rust te gunnen. Onder hen Lionel Messi, die bovendien kampte met liesklachten. Ook Cristian Romero, Lisandro Martínez, Rodrigo De Paul en Julián Álvarez kregen rust. Het leverde basisplaatsen op voor onder meer Alejandro Garnacho, Nicolás Otamendi, Exequiel Palacios en Alejandro Garnacho. Bij Peru begon Feyenoorder Marcos López in de basis, evenals voormalig Bayern München-spits Paolo Guerrero.

Peru moest winnen om kans te houden op de kwartfinale, maar speelde weinig overtuigend en was zichtbaar de mindere van Argentinië. De regerend wereldkampioen deed het in het begin rustig aan, al liet met name Ángel Di María zien zin in een potje voetbal te hebben. Meer dan vier hoekschoppen leverde de openingsfase echter niet op.

Leandro Paredes kwam niet veel later het dichtst bij een treffer, toen hij Pedro Gallese tot een uitstekende redding dwong met een strakke vrije trap. Gallese liet even later opnieuw zien prima te kunnen keepen. De goalie was al onderweg naar de hoek toen Giovani Lo Celso vanaf randje zestien richting het midden van het doel schoot. Gallese wist met zijn benen alsnog te redden. De rebound belandde voor de voeten van Garnacho. Een iets te hoog gekruld schot volgde.

De tweede helft was net een minuut oud toen Argentinië het overwicht wist uit te drukken in de voorsprong. Di María had een heerlijke steekpassje in huis op Lautaro, die geen buitenspel stond wegens te laat stappen van Feyenoorder López, en vervolgens met een chipballetje afrondde: 1-0. Nicolás Tagliafico dacht er enkele ogenblikken later 2-0 van te maken, maar dat ging niet door wegens een overtreding van Lo Celso op Gallese.

Halverwege de tweede helft volgde het eerste serieuze schot op doel van Peru. Het was López die Emiliano Martínez de nodige problemen bezorgde met een knal van afstand, al leverde het niet meer op dan een hoekschop. Uit de eerstvolgende aanval kreeg Argentinië een strafschop. Gonzalo Montiel gaf voor en schoot de bal tegen de uitgestoken arm van Jesús Castillo aan. Paredes mocht het proberen vanaf elf meter en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal uit de doelmond schieten.

Vlak voor tijd zette Argentinië alsnog de punt op de i. Lautaro profiteerde optimaal van zwak verdedigen van Aldo Corzo, die zijn balans verloor en Lautaro de vrije doortocht schonk. De spits van Inter bleef ijzig koel en chipte de bal over de kansloze Gallese heen: 2-0. Toen het er eigenlijk niet meer toe deed, kwam Peru nog dicht bij zijn eerste treffer dit toernooi. Franco Zanelatto had echter de pech dat zijn kopbal via de binnenkant van de paal horizontaal langs de doellijn rolde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Vitesse komt vlak voor middernacht met schitterend nieuws voor alle supporters
53
Transfers Eredivisie 2024/25:Pavlidis verlaat de Eredivisie na drie jaar AZ
3
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: Eyongo vertrekt bij Excelsior
1
Programma, uitslagen en standen van het EK: zes kwartfinalisten bekend
10
Ronaldo maakt gemiste penalty in strafschoppenserie goed: Portugal gaat door
193
Sky onthult transfersom die Man United aan Bayern moet betalen voor De Ligt
14

Meer sportnieuws

Reacties