Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Henk de Jong en Cambuur per direct uit elkaar vanwege medische redenen

Laatste update:

De Jong wil zich de komende periode volledig richten op zijn herstel en verzoekt iedereen dan ook vriendelijk om hem eerst zoveel mogelijk rust te gunnen. De verwachting is dat hij op termijn wel terugkeert bij Cambuur in een andere functie. In maart van dit jaar werd een cyste ontdekt in het hoofd van de oefenmeester, waardoor hij lange tijd ontbrak. De Jong was sinds 2019 hoofdtrainer bij Cambuur, waar hij ook tussen 2010 en 2016 al werkzaam was in verschillende rollen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Via de clubwebsite van Cambuur reageert De Jong op zijn besluit. "Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen."

De Jong gaat verder. "Als hoofdtrainer van een Eredivisie-club krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort." Voorlopig worden de taken van De Jong overgenomen door assistent-trainers Pascal Bosschaart en Martijn Barto. Cambuur gaat nog wel op zoek naar een opvolger van de populaire trainer.

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Guus Meeuwis brengt speciaal kampioensnummer ten gehore
15
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
13
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties