Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Henk de Jong kan halvefinaledroom vergeten na mislukte gok in beker

Laatste update:

Trainer Henk de Jong stelde voorafgaand aan de wedstrijd dat zijn gewijzigde opstelling niets afdeed aan het belang van de beker. "We willen de halve finale halen", verzekerde De Jong, die alleen keeper Sonny Stevens en middenvelder Mees Hoedemakers liet staan. "We nemen de beker hartstikke serieus. Dan zullen mensen zich misschien afvragen hoe je dan negen anderen kunt opstellen. Maar dat is gewoon onze ploeg. We hebben een heel goede selectie." Van een B-ploeg wilde De Jong dan ook niet spreken, gaf hij aan.

Het was desondanks Go Ahead dat zich in de openingsfase het meest nadrukkelijk liet gelden. Jacob Mulenga vuurde in de eerste twintig minuten liefst vier doelpogingen af, terwijl keeper Stevens van Cambuur ook redding moest brengen op een afstandsschot van Erkan Eyibil. Halverwege de eerste helft ontstond een goede mogelijkheid voor Jarchinio Antonia, die na voorbereidend werk van verdediger Joris Kramer rakelings naast schoof in een tegenaanval.

Na een klein halfuur was het raak voor Cambuur. Goed doorzetten van Alex Bangura, een scherpe steekpass van Michael Breij en een hard schot van Ragnar Oratmangoen leidden tot de openingstreffer: 1-0. Cambuur kon maar enkele minuten genieten van die voorsprong, want Go Ahead kwam twee minuten later al langszij. Eyibil bediende Julliani Eersteling, die Luuk Brouwers vond. De middenvelder rondde af met een puntgave inzet.

Op slag van rust mikte Giovanni Korte, ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen doelpuntmaker Oratmangoen, de bal centimeters voorlangs en na de pauze liet ook Maarten Pouwels een goede kans onbenut. Het waren dure missers, want na 62 minuten trok Go Ahead de wedstrijd naar zich toe. Op aangeven van Boyd Lucassen maakte Bradly van Hoeven er 1-2 van. Korte kreeg nog twee serieuze kansen om een verlenging af te dwingen, maar had het vizier opnieuw niet op scherp staan. In de blessuretijd gold hetzelfde voor Jamie Jacobs en Kramer.

-
Vind je Go Ahead Eagles de terechte winnaar?

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
3
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
44
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties