Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Henk ten Cate stelt zich niet beschikbaar als bondscoach Oranje

Laatste update:

Ten Cate was in het verleden al dichtbij een functie als bondscoach bij Oranje, maar zag hoe de bond in 2017 op het laatste moment voor Advocaat koos. "Ik ben niet beschikbaar", zegt Ten Cate. "Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal bij de KNVB, red.) mag me zeker een keer bellen. Niet voor de functie van bondscoach, maar om namens de KNVB eindelijk een keer excuses te maken voor de karaktermoord, die de voetbalbond in 2017 op me probeerde te plegen."

De voormalig trainer van Ajax had de toezegging van toenmalig technisch directeur Hans van Breukelen om als opvolger van Danny Blind aan de slag te gaan, maar zag hoe Advocaat de voorkeur kreeg. "Het feit dat Martijn Krabbendam van Voetbal International hier was en alles heeft gehoord, heeft mijn kop gered. Op een persconferentie hebben Van Breukelen en Jean-Paul Decossaux me proberen te kielhalen. Dat is ze niet gelukt. Dat is niet echt koninklijk en neem ik de huidige leiding kwalijk, want de betrokkenen weten hoe het zit." De directie van de KNVB bestaat uit zeven directeuren, waarvan Hoogma zich bemoeid met de aanstelling van een nieuwe bondscoach.

Ten Cate steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag aan de slag had willen gaan met het Nederlands elftal. "De huidige Oranje-selectie lijkt me echt een geweldige groep om mee te werken", gaat Ten Cate verder. "Eentje met heel veel talent en kwaliteit, waar écht iets heel moois van is te maken. Ik denk dat elke trainer dit materiaal graag tot zijn beschikking zou hebben. Met de juiste spelers op de goede plaats en voetbal volgens de Hollandse School kan er volgend jaar op het WK een geweldig team staan, echt een kanshebber voor eremetaal."

Dat Ten Cate wordt genoemd als mogelijke opvolger van De Boer, doet hem goed. "Het heeft mijn ego gestreeld dat veel mensen er heel positief in staan als ik bondscoach zou worden en dat mijn naam veelvuldig is genoemd door de voetbalkenners. Ze vinden me op dit moment de ideale man. En in een groot deel kan ik me ook wel vinden. Ik heb de ervaring, de autoriteit en zou het qua tactiek op de Nederlandse manier doen. Daarnaast zou ik het goed met de spelers kunnen vinden. Ik heb altijd een prima band gehad met het overgrote deel van mijn selectie."

'Guardiola wil echt, echt, echt heel graag een keer Oranje trainen'

Jan Joost van Gangelen denkt te weten dat Josep Guardiola graag nog een keer het Nederlands elftal zou willen trainen in de toekomst. Lees artikel

Ten Cate betreurt het overigens wel dat de hele affaire Van Breukelen de kop heeft gekost, zoals hij het zelf benoemd. "Er is gewoon te veel gebeurd. Daar stap ik niet zomaar overheen", vervolgt hij. "Ik heb een contract bij een heel mooie club, Al-Wahda FC. Ik heb een commitment naar mijn spelers, maar ook naar mijn staf, want ik heb Carlo l'Ami, Luc Nijholt, Piet Hamberg en Laurens Ebben meegenomen. Maandag beginnen we in Spanje aan de seizoenvoorbereiding van drie weken. En daarna gaan we terug naar Abu-Dhabi."

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
0
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
13
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
18
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties