Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Henry: 'Misschien merk je het niet binnen drie jaar, maar je moet iets doen'

Laatste update:

Het Engels voetbal is verenigd in een boycot van sociale media. De clubs uit de Premier League, de English Football League en de Women's Super League zwijgen vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur tot maandagavond 23.59 uur op platformen als Facebook, Twitter en Instagram. Henry is inmiddels ruim vijf weken niet meer te vinden op die platformen. "Aan het begin voelde het vreemd aan. Ik dacht: mensen realiseren zich niet helemaal hoe serieus het probleem is", vertelt de oud-aanvaller van onder meer Arsenal en Barcelona.

Waarom boycotten Engelse clubs sociale media tot maandagavond?

Het Engels voetbal is dit weekend verenigd in een boycot van sociale media.Lees artikel

"Soms voel je je eenzaam, als je roepende in de woestijn bent. En dan heb ik het niet over mezelf. Ik heb het over de mensen die geen stem hebben. De mensen die op sociale media worden belaagd en bejegend om hoe ze eruitzien, waar ze in geloven, wat hun huidskleur is...", vervolgt Henry. "Ik dacht: als ik van sociale media ga en een standpunt inneem voor de mensen die geen stem hebben, creëer ik misschien een kettingreactie. Mensen wilden weten waarom. Maar in de periode erna, dacht ik korte tijd: het is een beetje jammer dat mensen niet echt reageren. Om echt impact te hebben, heb je groepsgrootte nodig."

"Dus toen ik zag dat dat nu het geval is, was ik daar blij mee. Maar ik dacht ook aan alle mensen die daar zo lang op hebben gewacht. Ik vind het mooi dat mensen inzien dat het krachtig is als we de koppen bij elkaar steken. Misschien is er een kleine golfbeweging ontstaan nadat ik ervanaf ging. Mensen werden enigszins ter verantwoording geroepen. Dus toen ik zag wat er in het weekend zou gebeuren, dacht ik: oké, dit is een begin, dit is een begin. Ik wil niet zeggen dat veel mensen nu wakker worden, want iedereen wist wel dat het gebeurde, maar mensen zijn nu een stuk luider." Henry ziet 'dezelfde energie' in de anti-discriminatiebeweging als in de weerstand tegen de Super League.

"Het ziet ernaar uit dat we dapperder worden in onze poging om die grote bedrijven onze vragen te laten beantwoorden. Ik weet dat het voor hen ook geen makkelijke kwestie is, maar het is hun werk", vervolgt de voormalig trainer van AS Monaco en CF Montréal. Na zijn beslissing om van sociale media te gaan, heeft Twitter contact met Henry gezocht. Instagram staat in contact met een vertegenwoordiger van Henry, maar zelf heeft de oud-aanvaller nooit met iemand van Instagram gesproken. Hij heeft het aanbod voor een gesprek met een vertegenwoordiger afgeslagen. Henry vindt dat de prioriteit moet liggen bij de bestrijding van grensoverschrijdend gedrag. "Er wordt altijd zoveel gepraat… Ik wil gewoon actie. Dat is alles. Waar zouden we het over hebben? Ga je me vertellen welk statement je laatst hebt gepubliceerd? Wordt het een discussie, of ga je me vertellen wat er gaat gebeuren?"

"Het is een begin", herhaalt Henry over de boycot. "Je kunt niet meteen te veel eisen. We hebben samen een stem. We kunnen mensen laten weten dat we niet tevreden zijn en dat we verandering willen. Als je niets doet, verandert er nooit iets. Als je iets probeert, is er een kans dat het slaagt en dat het niet slaagt, maar je verhoogt tenminste het bewustzijn. Op de achtergrond heb je alsnog impact. Misschien gebeurt het niet dit jaar, misschien niet in twee jaar, misschien niet in drie jaar. Misschien zien we het niet meer, maar je moet iets doen wanneer het gebeurt."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
0
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
0
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
122

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties