Heracles Almelo pakt belangrijke punten tegen tiental FC Utrecht

Utrecht begon net als een week eerder tegen FC Groningen erg afwachtend en liet zich ontzettend makkelijk terugdringen op zijn eigen speelhelft. Heracles rook dan ook zijn kans om meteen te laten zien dat zij wél in goeden doen waren en niet zouden twijfelen dat uit te drukken in mogelijkheden en doelpunten. Het duurde dan maar iets meer dan twee minuten voor Utrecht de eerste tegentreffer om de oren kreeg. Mark Looms gaf voor op Samuel Armenteros. Utrecht-keeper Junior Fernández schatte de situatie echter helemaal verkeerd in en miste de bal volledig. Armenteros rekende er misschien niet meer op, maar kreeg door de misser van de doelman alsnog een niet te missen kans en schoot Heracles naar 1-0.

Heracles bleef de bovenliggende partij, tot frustratie van de bezoekers. De ploeg van trainer Peter Bosz kreeg de ene na de andere kans en maakte het Fernández verschillende keren knap lastig. Zo moest hij tot het uiterste gaan om een vrije trap van Everton uit zijn doel te houden en scheelde het niet veel of Armenteros had de voorzet van Lerin Duarte gepromoveerd tot doelpunt. Na zijn eerdere blunder reageerde de keeper deze keer wel attent en hield hij Utrecht zo in leven. Overigens bleef hij zo af en toe ook erg onrustig en liet hij een terugspeelbal gevaarlijk van zijn voet springen, maar deze fouten hadden geen gevolgen voor Utrecht.

Jan Wouters zag zijn elftal voor rust al wat kleine mogelijkheden krijgen, maar pas in de tweede helft lieten de Utrechters echt wat zien. Marc van der Maarel stuurde de gevaarlijke Edouard de diepte in en de Fransman, de hele middag al goed voor gevaarlijke voorzetten, bereikte Cedric van der Gun. Net als vorige week was hij opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, want hoewel Heracles-keeper Remko Pasveer hem in eerste instantie van scoren kon weerhouden, kwam de bal via de doelman opnieuw voor zijn voeten terecht. Deze keer was Pasveer, die nog half op de grond lag, kansloos en zag hij de bal achter zich in het doel verdwijnen.

Utrecht leek opeens het spel te kunnen bepalen en kreeg slechts vier minuten na de treffer van Van der Gun een grote kans op de 1-2. Frank Demouge mocht alleen af op Pasveer, maar reageerde te traag op de uitkomende doelman en verspeelde zo de bal. Schut maakte het halverwege de tweede helft een stuk lastiger voor de uitploeg door zijn tweede geel te krijgen voor een overtreding op Duarte. Heracles richtte zich nog eenmaal op en versloeg het tienkoppige Utrecht alsnog. Armenteros legde de voorzet van Duarte fraai klaar voor de meegelopen Gouriye, die nietsontziend uithaalde en Heracles naar 2-1 schoot met zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Uiteindelijk bepaalde de jongeling de eindstand zelfs op 3-1.