Heracles Almelo voltooit missie en keert binnen jaar terug in de Eredivisie

Azzaoui gaf na vijf minuten al een signaal af met een knal op de paal. De linksbenige middenvelder was een kwartier later wel succesvol toen hij de bal keihard in de linkerhoek knalde na een voorzet vanaf rechts. Kort daarna liet rechtsback Marco Rente twee goede mogelijkheden onbenut, al maakte dat Heracles niet zenuwachtig. Het was opnieuw de uitblinkende Azzaoui die van dichtbij en in twee instanties de 2-0 op het scorebord liet verschijnen. De linkspoot leek in de slotminuut van de eerste helft op weg naar zijn hattrick, maar de verdediging van Jong PSV greep net op tijd in. De bezoekers hadden ook enkele kansen, maar doelpunten leverde dat echter niet op.

Jong PSV had na rust veel de bal en dwong ook enkele kansen af. Doelman Michael Brouwer was echter alert en zorgde er een paar keer voor dat de aansluitingstreffer niet viel. Met nog twintig minuten op de klok haalde Lammers de moegestreden en niet geheel fitte Azzaoui naar de kant, wat de held van de avond op groot applaus van de thuisfans kwam te staan. Heracles had niet echt meer de intentie om aan te vallen en vond vooral de voorsprong vasthouden belangrijk. Ondertussen begonnen de fans van de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie al aan het promotiefeest.

Met nog iets meer dan een minuut op de klok was het de bedrijvige Rente die het feest van Heracles helemaal compleet maakte. De mee opgekomen verdediger kopte keihard raak uit een hoekschop. PSV-doelman Niek Schiks zat in de goede hoek, maar kon de bal niet voor de lijn tegenhouden. Kort daarna maakte Diego van Oorschot nog zijn debuut voor Heracles, dat zich dus mag opmaken voor een snelle rentree in de Eredivisie. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in het Erve Asito.