Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heracles bevestigt tegen Roda status als doelpuntenmachine in eigen huis

Laatste update:

Na twee afgekeurde doelpunten (Roda-aanvoerder Sanharib Malki bevond zich in buitenspelpositie en Heracles-spits Luis Pedro zou doelman Filip Kurto gehinderd hebben bij de treffer van Ben Rienstra) was het de thuisploeg die de eerste legitieme score produceerde. Lerin Duarte wurmde zich op een meter of twintig van het vijandelijke doel langs een tegenstander en krulde de bal fantastisch in de kruising. Wie anders dan Malki bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. De Syriër profiteerde van een slechte breedtepass van Marko Vejinovic en had geen ploeggenoten nodig om de bal langs Remco Pasveer te schuiven voor de 1-1.

De meegereisde fans van de ploeg uit Kerkrade, die dit seizoen met vijf nederlagen en een gelijkspel nog niet verwend waren in uitwedstrijden, gingen er goed voor zitten, maar hadden nog geen twee minuten later alweer reden tot klagen. Via opnieuw Duarte maakte Heracles namelijk 2-1, al was het niet de afronding die de meeste handen op elkaar kreeg. Vooral het wippertje van Samuel Armenteros, die de bal op zijn beurt weer ontving van zijn ploeggenoot, was van grote schoonheid.

Omdat de door Roda van Chelsea gehuurde Amin Affane op slag van rust een vrije trap op de kruising trapte ging Heracles met een positieve marge de rust in. Die marge zou na de pauze uitgebreid worden, toen Geoffrey Castillion in het strafschopgebied werd neergelegd door keeper Kurto. Scheidsrechter Tom van Sichem kende geen genade met Kurto (rood) en gezien het feit dat Willie Overtoom achter de bal ging staan was dat een dubbele straf. De Kameroener mist vrijwel nooit van elf meter en deed dat ook nu niet: 3-1. Overigens passeerde hij met zijn strafschop Mateusz Prus, die kind van de rekening Guus Hupperts was komen vervangen. Voor Roda was het zaak om de schade verder te beperken, zeker nadat Castillion er na een handig steekballetje 4-1 van had gemaakt.

Dat lukte niet helemaal: Heracles liet aanval op aanval volgen en de aan de aandacht ontsnapte Armenteros zette de vijfde Almelose treffer op het bord, door Prus te passeren en de bal simpel tegen te touwen te tikken. Mark-Jan Fledderus had aan de andere kant de pijn nog wat kunnen verzachten, ware het niet dat hij (na een fraaie actie) tegen zijn oude ploeg gehaast voorlangs schoot. Roda blijft door de nederlaag troosteloos zestiende, terwijl Heracles klimt naar plek acht in de rangschikking.

-
Heracles Almelo speelt het aantrekkelijkste voetbal van de Eredivisie

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
11
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
7
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
16
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties