Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heracles dankzij hattrick Uth voor tweede keer in vier dagen langs RKC

Laatste update:

Het duel tussen nummer zestien RKC en het als vijftiende geklasseerde Heracles stond ook woensdag al op het programma in het Mandemakers Stadion; toen bereikten de gasten uit Almelo de volgende ronde van de KNVB Beker, omdat Thomas Bruns in de verlenging het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening nam. Ditmaal had Heracles minder lang nodig om op voorsprong te komen: Uth profiteerde in het strafschopgebied niet alleen van voorbereidend werk van Mikhail Rosheuvel, maar ook van overenthousiast verdedigen van bewaker Kenny Van Hoevelen. De Duitse centrumaanvaller draaide eenvoudig weg en had vervolgens ook geen moeite om keeper Jan Seda in de korte hoek te passeren, 0-1.

Bij RKC moest al het gevaar komen van Joachim en het was dan ook geen toeval dat de Luxemburgse spits verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Nadat hij het doel van goalie Remko Pasveer al op een haar na gemist had met een schot van afstand, wist hij het net wél te vinden na een uitstekende actie van aanvalskompaan Romeo Castelen. Toch keek de thuisploeg halverwege tegen en achterstand aan, en dat had RKC aan zichzelf te wijten. Linssen werd een paar minuten voor rust geen strobreed in de weg gelegd toen hij vanaf de linkerflank naar binnen dribbelde en met een bekeken schot in de verre hoek liet hij Seda kansloos: 1-2.

Na de pauze werd het er niet beter op voor de Waalwijkers. Invaller Simon Cziommer bereikte Uth met een steekpass en vanuit de draai slaagde de Duitser er voor de tweede keer deze avond in om Seda te verschalken: 1-3. Castelen en Joachim waren daarvoor al wel dicht bij de gelijkmaker geweest en ook na de nieuwe tegenvaller gaf RKC de moed niet op. De ingevallen Jean-David Beauguel toonde zich eveneens dreigend namens de thuisploeg, terwijl opnieuw Joachim in de handen van Pasveer schoot.

Dé kans op de aansluitingstreffer was vervolgens voor de in het veld gekomen Robert Braber. De middenvelder stond op nog geen tien meter van het doel van Heracles en had de hoek voor het uitzoeken na een voorzet vanaf de linkerflank, maar kopte naast. De 2-3 had de spanning nog terug kunnen brengen, maar de wedstrijd was beslist toen het tien minuten voor tijd 1-4 werd. Met zijn derde van de avond, ditmaal een rebound met het hoofd, stelde Uth de overwinning voor Heracles veilig.

-
Denk je dat Heracles Almelo boven RKC Waalwijk eindigt?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties