Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Heracles incasseert bij PEC zevende verlies op rij in doelpuntrijk duel

Laatste update:

PEC was, zoals eigenlijk steeds dit seizoen, bovenliggend in het eerste kwartier en brak de score verdiend open. Jesper Drost trok vier man naar zich toe, waarbij de Heracles-defensie vergat dat Saymak er ook nog was. Volledig vrijstaand schoot hij hard binnen achter Dennis Telgenkamp. Heracles kroop daarna niet in de schulp en probeerde eruit te komen. Nadat Wout Weghorst de mogelijkheid onbenut liet gelijk te maken, deed Bruns dat wél: na een prima aanval rondde hij af voor de 1-1.

Met die tussenstand leken beide elftallen te gaan rusten, maar in de slotfase van de eerste helft heroverde PEC toch weer de voorsprong. Een handsbal van Mark-Jan Fledderus leverde de thuisploeg een strafschop op: Necid schoot die buitenkans binnen. Een lelijke tik voor Heracles, dat gehoopt had in de tweede helft op zoek te gaan naar de voorsprong. Het hervond zichzelf echter wel en probeerde vaak de ruimtes die PEC achterin liet vallen te benutten, terwijl de thuisclub probeerde het op een snelle counter af te maken. Bart van Hintum liet een uitstekende kans op de nekslag liggen en schoot net naast.

De aanwezigheid van Iliass Bel Hassani hielp Heracles behoorlijk. Met zijn durf en creativiteit hielp de invaller de bezoekers aan zelfvertrouwen. Gaandeweg de tweede helft kreeg hij teveel tijd en ruimte van PEC en loste hij een schot, dat met een zwabberbal op de paal eindigde. Jans zette vrijwel direct Nijland erbij ten faveure van Necid, in de hoop dat Nijland de wedstrijd misschien in het slot kon gooien. Het tegenovergestelde gebeurde echter, want na een ingooi voor Heracles kwam de bal bij Tannane en die schoot raak voor de verdiende én verwachte 2-2.

Nijland werd in de laatste fase alsnog de held van de avond, nadat Mark Engberink er met een domme rode kaart vanaf was gegaan. Vijf minuten na die kaart gunde Nijland collega Drost de kans om matchwinner te worden, maar diens schot spatte uiteen op de paal. In de rebound stond Nijland op de goede plek om de derde voor PEC te maken en de punten alsnog allemaal in eigen huis te houden. Vorige maand was hij als invaller ook al goud waard tegen Vitesse, toen hij de winnende op zich nam. Drost bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-2: PEC heeft net als PSV en Ajax vijftien punten en gaat volgend weekend op bezoek in Amsterdam. Heracles op zijn beurt blijft nog altijd puntloos.

-
Zie jij PEC Zwolle volgend weekend ook winnen bij Ajax?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties