Heracles kan ruime achterstand bij Roda JC net niet herstellen

De spits beëindigde daarmee de fluitconcerten van de eigen aanhang. De fans van Roda zagen een geweldige eerste helft, met drie doelpunten en een ruime voorsprong tot gevolg. Na de thee namen de Limburgers, gesteund door de ruime marge, echter gas terug. Heracles kwam terug in de wedstrijden via Marko Vejinovic en Willy Overtoom en kreeg vervolgens nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar die zou nooit vallen. Aan de overkant gaven de Tukkers de nodige ruimte weg en Roda profiteerde daarvan.

De eerste helft was dus voor Roda, maar de eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Heracles-aanvaller Everton. De Braziliaan zag zijn geplaatste bal rakelings over het doel gaan, waarna het aan de overkant bij de eerste serieuze kans wél raak was. Junker gaf de bal mee aan Skoubo, die Antoine van der Linden passeerde alsof hij er niet stond en oog in oog met Remko Pasveer beheerst afrondde. Diezelfde Pasveer ging slechts een minuut later behoorlijk in de fout bij een voorzet vanaf de linkerkant van Junker, waardoor Skoubo voor de doelman kon komen en met zijn kop ook de 2-0 op het scorebord kon brengen.

Roda zat op rozen, maar zag Heracles nog bijna terugkomen via Overtoom, die uit een hoekschop op Przemyslaw Tyton kopte. Uit de counter die volgde maakte Delorge er 3-0 van, na een goede steekpass van Skoubo. De Belg maakte even later eigenlijk ook de vierde treffer van de avond, maar de grensrechter zag niet dat de inzet van Delorge (weggetrapt door Mark Looms) de doellijn had gepasseerd. Heracles ontsnapte dus aan een ruimere achterstand, maar het mocht duidelijk zijn: Roda was in de eerste helft beter en scherper dan haar opponent.

Direct na rust kreeg Skoubo de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar oog in oog met Pasveer faalde hij in de afronding. Dat bleek een dure misser te zijn, want Heracles geloofde nu nog in een comeback en zag Vejinovic prachtig op de lat schieten. Een vrije trap van de aanvaller viel even later wel binnen, via het hoofd van Willem Janssen, waarna even later ook een schot van Overtoom van richting werd veranderd. Hij bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was van Junker, die uit een counter voor open doel kon scoren: 4-2.