Heraclied Gouriye excelleert in spektakelstuk tegen sc Heerenveen

Heracles Almelo en sc Heerenveen maakten er een prachtige eerste helft van, die al na vier minuten tot leven kwam door een doelpunt van Filip Djuricic. De spelmaker van de Friezen maakt wel vaker het openingsdoelpunt, van zijn laatste vier competitietreffers waren er drie de eerste treffer van het duel, en dit keer deed hij het op aangeven van Alfred Finnbogason. Dat liet de thuisploeg niet op zich zitten en de manschappen van coach Bosz gingen direct op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden pech dat Kristoffer Nordfeldt prachtig redde op een inzet van Lerin Duarte.

De Friezen counterden via Daniël de Ridder bijna naar 0-2 en claimden vergeefs een strafschop, maar omdat het doelpunt niet viel kon Heracles de gelijkmaker produceren. En dat was een pracht van een treffer, gemaakt door Gouriye. De 21-jarige aanvaller kreeg de bal teruggelegd en verschalkte keeper Nordfeldt met een heerlijke lob, gespeeld met de buitenkant van zijn linkervoet. Diezelfde Gouriye was niet veel later dichtbij een tweede treffer, ware het niet dat scheidsrechter Jan Wegereef het doelpunt afkeurde omdat de Heraclied de bal uit de handen van de grabbelende Nordfeldt trapte.

Op slag van rust van Heracles toch nog op 2-1: Samuel Armenteros haalde uit de draai uit en Heerenveen-verdediger Jukka Raitala kon de bal, die tergend langzaam over de lijn verdween, niet meer tegenhouden. Een flinke domper voor de mannen van trainer Marco van Basten, die direct na de onderbreking ook de derde tegengoal moesten slikken. Er ging een gigantische communicatiestoornis tussen de verdediging en keeper Nordfeldt aan vooraf. Everton, die in de eerste helft al een enorme kans had verprutst, kon daardoor vrijuit uithalen en deed dat op bijzonder fraaie wijze voor de 3-1. Vrij snel daarna konden de Friese aspiraties om snel tot de aansluitingstreffer te komen de prullenbak in, omdat Gouriye zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Opnieuw was het een heerlijke treffer.

Na balverlies van Heerenveen (Finnbogason) counterde de thuisploeg razendsnel, werd Gouriye weggestuurd door Willie Overtoom en stiftte hij de bal over de uitkomende Nordfeldt. Na een ruim uur tekende Finnbogason voor de 4-2 door een mooie aanval te bekronen met een treffer. De Friezen zagen er weer heil in en maakten haast, maar dit seizoen werd er in competitieverband nog niet gewonnen op vreemde bodem en dat zou ook nu niet gebeuren. Gouriye tekende van een meter of zestien voor zijn derde van de middag en zijn zevende in de laatste vijf wedstrijden. Finnbogason leek voor het slotakkoord te zorgen, maar Thomas Bruns besloot de doldwaze wedstrijd met de 6-3.