Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Herhaling van EK-finale op de rol op Confederations Cup

Laatste update:

Met in het achterhoofd dat Uruguay wel een grote zege zou noteren tegen Tahiti was het voor Nigeria zaak om te winnen van Spanje. Dat het een lastige opdracht zou worden tegen de manschappen van bondscoach Del Bosque, die acht Barcelona-spelers in de basisopstelling posteerde, was wel duidelijk. Na drie minuten moest het strijdplan van keuzeheer Stephen Keshi van Nigeria al gewijzigd worden. Even nadat Andrés Iniesta na een fantastische actie al een waarschuwingsschot had gelost was het bij de tweede kans wel raak.

Iniesta bediende Jordi Alba, die het strafschopgebied binnendrong en de bal met enig fortuin goed voor zijn voeten kreeg. Met een droge schuiver zette hij de topfavoriet op voorsprong en daardoor was Nigeria al vroeg in de wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Voor de Afrikanen dreigde een afstraffing tegen de in de openingsfase dartele Spanjaarden, ware het niet dat de ploeg van Keshi zich prima oprichtte. Als Roberto Soldado het vizier wat scherper had staan had het voor rust weliswaar 3-0 kunnen staan, maar ook Nigeria kreeg goede mogelijkheden.

Zo schoot Jon Obi Mikel de rebound na een inzet van Joseph Akpala via een Spaanse been over en moest Valdés zich strekken op een inzet van Sunday Mba. Aan de andere kant was Cesc Fàbregas zeer dicht bij de 2-0 door een heerlijke voorzet van Soldado op de paal te prikken. Omdat diezelfde Soldado in de afwerking dus niet scherp was bracht bondscoach Del Bosque Fernando Torres het veld in en dat bleek een gouden zet.

Een paar minuten na zijn entree was de spits van Chelsea het eindstation van een heerlijke aanval en hij rondde uitstekend af: met een duik kopte hij zijn vijfde doelpunt van dit toernooi en zijn achtste ooit op de Confederations Cup tegen de touwen. Dat leek het verzet van Nigeria wat te breken. De Super Eagles gingen weliswaar strijdend ten onder, maar het ontbrak de ploeg simpelweg aan scorend vermogen. Illustratief was de misser van invaller Mohammed Gambo, die de aansluitingstreffer op zijn voet had maar de bal gehaast voorlangs schoot. In de slotfase ontsnapte Alba nog aan de buitenspelval en kon de linksachter zijn tweede van de wedstrijd maken.

-
Denk je dat Italië nu wel gaat winnen van Spanje?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties