Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het aantrekken van jeugdspelers

Laatste update:

Allereerst ben ik tegen het vertrek van het jongere broertje van Terence Kongolo. Ik kan niet begrijpen dat Rodney Kongolo naar een Engelse club vertrekt, terwijl hij aanbiedingen heeft gekregen van Feyenoord. City is niet de beste club om te kiezen; de club is steenrijk en zal natuurlijk niet snel jeugd invoeren, terwijl Feyenoord juist op de jeugd is aangewezen en een fantastische springplank voor de jonge speler is. Alle talenten die naar het buitenland vertrekken hopen natuurlijk op het grote geld en veel prijzen, maar alle talenten van Feyenoord spelen nog steeds erg weinig of zijn teruggegaan naar een zwakkere competitie, naar een club waar ze wél speelminuten krijgen.

Aan de andere kant valt het wel te begrijpen. Je word gescout en word dan natuurlijk uitgenodigd om even rond te neuzelen op het trainingscomplex. Hier komen de jonge spelers natuurlijk de grote sterren tegen, mogen eventjes op de foto, en krijgen dan steeds meer het idee dat hij straks echt met die spelers mogen spelen. Als een jonge speler zoiets beleeft en te horen krijgt dat hij met de grote namen mag spelen, kan erg weinig hem nog tot denken zetten; de speler is om.

Maar als Kongolo naar de feiten kijkt, zou hij toch beter moeten weten? Alleen Aké zit nog bij Chelsea, Bruma is verkocht en de anderen zijn verhuurd. Dat zegt toch genoeg. Als jonge speler breek je minder snel door bij de grote, rijke clubs en als je kijkt naar de huidige generatie jeugdtalent die nu basisplaatsen verovert en over een paar jaar veel meer waard zijn, waarom zou je dan weggaan? Als Kongolo gewoon een paar jaar blijft bij Feyenoord, zal Fred Rutten, of een andere trainer, Kongolo echt wel een kans geven. Jordy Clasie en de andere sterspelers van Feyenoord zullen denk ik niet lang meer blijven, aangezien hun waarde en aanzien blijven stijgen en de clubs zich melden.

Wat zou Terence, de broer van Rodney, nu eigenlijk zeggen? Ik denk niet dat de familie hem motiveert om te gaan. Rodney heeft natuurlijk het grote geld al in de ogen, ziet zichzelf al met bekers in de handen staan en in de kleedkamer met Sergio Aguëro, Vincent Kompany en andere sterren. Toch is het doodzonde, de jeugdteams in Nederland lopen leeg, en dat terwijl alle redelijke tot goede spelers van de clubs ook al weggekocht worden. Ik vind dat de UEFA of de FIFA een wet moet voorschrijven, dat clubs geen jeugdspelers meer mogen aantrekken, tenzij de speler al meerdere jaren een contract heeft en af en toe speelt in het eerste elftal.

Ik hoop dat dit in de toekomst verandert. Jeugdspelers moeten inzien dat ze beter bij hun club kunnen blijven en zich daar makkelijker kunnen presenteren aan de grote clubs. Ook moeten de grote clubs inzien dat talent weghalen slecht is voor de buitenlandse concurrentie en het toch altijd een gok blijft. Als de clubs op dit tempo blijven doorgaan, zullen alle grote talenten vertrekken en blijft er niets meer over, zeker door de geringe kans op doorbreken. Om het Nederlandse voetbal te redden: blijf van onze jeugdspelers af!

Meer nieuws

Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
10
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
10
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
39
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties