Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Het kampioenschap

Laatste update:

Zoals iedere bezoeker van deze site wel weet is de selectie van PSV op de schop gegaan in deze transferperiode, Atiba Hutchinson en Boy Waterman vertrokken transfervrij en Jeremain Lens, Erik Pieters, Dries Mertens en Kevin Strootman leverden PSV een kleine veertig miljoen euro op. Ook is de al eerder genoemde held Van Bommel gestopt en is Timothy Derijck verhuurd aan FC Utrecht. Ola Toivonen zal naar alle waarschijnlijkheid ook een vertrek opteren. Van de falende selectie van vorig seizoen is dus (gelukkig) weinig meer over. Tegenover al deze vertrekkende spelers staan natuurlijk wel een aantal versterkingen:Jeffrey Bruma,Karim Rekik en Santiago Arias moeten er voor zorgen dat de verdediging veel stabieler wordt. Stijn Schaars vult het gat op dat Strootman heeft achtergelaten, Adam Maher zorgt ervoor dat we eindelijk eens een echte '10' hebben en Florian Jozefzoon is een versterking voor de breedte. Naast deze versterkingen van buitenaf hebben enkele jeugdspelers een langer contract getekend, het gaat hierbij om spelers zoals Elvio van Overbeek, Moussa Sanoh en Jorrit Hendrix. De transferperiode is echter nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren. Tot zover de informatie vooraf, waarvan jullie waarschijnlijk al op de hoogte waren.

Vorig seizoen was PSV de grote titelkandidaat, maar ik durf te stellen dat PSV dit jaar een grotere kans op de titel heeft dan vorig seizoen, ondanks dat een groot deel van de basisploeg van vorig seizoen is vertrokken. Dit zal ik nu aan de hand van enkele punten laten zien.

1. De selectie: een groot aantal spelers van de basisploeg van vorig seizoen is dus vertrokken, maar ik denk dat de selectie er niet erg veel op achteruit is gegaan. De vorig seizoen schutterende achterhoede is fiks versterkt, maar je weet natuurlijk nog niet of de jongelingen Bruma, Rekik en Arias een schot in de roos blijken te zijn, of dat ze de zoveelste miskleun van de scouting blijken te zijn. Ik heb er echter vertrouwen in dat onze defensie een stuk stabieler zal zijn. Het middenveld is natuurlijk leeggelopen, maar Schaars en met name Maher zullen dit goed op kunnen vangen. Bij een vertrek van Toivonen zal de komst van nog een middenvelder wel belangrijk zijn. Voor de aanval beschikt PSV over twee goede spitsen: Tim Matavz en Jurgen Locadia. Memphis Depay bezet de linkerflank en Georginio Wijnaldum, Florian Jozefzoon of Luciano Narsingh (als deze weer fit is) zullen de spelers zijn die de strijd moeten aangaan voor een plekje als rechtsvoor. Al met al een goede selectie waarmee men toch zeker mee moet kunnen strijden om het kampioenschap.

2. De trainer: Dick Advocaat, die het vorige seizoen verbruid heeft, is vertrokken. Tijd voor een nieuwe, frisse, jonge coach: Philip Cocu. Ik heb veel vertrouwen in Cocu, die logische beslissingen neemt en erg veel rust uitstraalt, dit in tegenstelling tot zijn voorganger Advocaat. Ook hoop ik dat Cocu spelers vertrouwen geeft, iets dat zo belangrijk is, maar wat Advocaat verzuimde te doen. Als trainer van de A1 heeft Cocu veel met jonge spelers gewerkt en laat het 'nieuwe' PSV nou net uit veel jonge jongens bestaan.

3. De druk: Vorig seizoen was PSV de grote titelkandidaat, overal werd gezegd en geschreven dat PSV kampioen móest worden. PSV had volgens de kenners het beste materiaal, PSV moest het honderdjarig jubileum opluisteren met de landstitel, de geroutineerde Advocaat en Van Bommel kwamen 'om die schaal eventjes op te halen' enzovoort. Kortom: de druk op de selectie was immens. Die druk is er dit seizoen niet, na het vertrek van veel sterkhouders hoeft men dit seizoen niet per se kampioen te worden, men moet bouwen aan een nieuw team en vooral rust brengen na het hectische vorige seizoen. Alles mag, niks moet!

4. De mentaliteit: De meeste spelers die het 'nieuwe' PSV gaan vormen zijn jong en schurkte vorig seizoen tegen een basisplaats aan of speelde elders. Jongens als Depay en Locadia zullen dit seizoen de kans krijgen en zullen die (naar verwachting) met beide handen aangrijpen. Ook de nieuwelingen zullen zich willen bewijzen en de spelers uit de eigen kweek zullen blij zijn dat ze nu eindelijk de stap naar de A-ploeg hebben kunnen maken. Door dit alles en de sterk verminderde druk zal de sfeer in de groep ook uitstekend zijn. Vorig seizoen was er een hele hoop heibel met Lens en Pieters in de hoofdrol. Ook was er nog sprake van de kabel. Deze problemen zijn min of meer opgelost. De mentaliteit van de jonge jongens zal ook veel beter zijn dan de gemiddelde mentaliteit van vorig seizoen. Jongens als Lens, Pieters en Toivonen waren meer met een transfer en met zichzelf bezig, dan met de ploeg.

Al met al is de situatie bij PSV er beter op geworden naar mijn mening, de kans op een 22ste landstitel zal groter zijn. Natuurlijk sluit ik mijn ogen er niet voor dat Ajax een grotere kans op de titel zal hebben als de sterkhouders Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Siem De Jong blijven en dat ook Feijenoord alleen maar beter op elkaar ingespeeld zal worden. Maar ik acht de kans op een Eindhovens kampioenschap dit seizoen groter dan vorig seizoen. Ik kijk uit naar een nieuw Eredivisie-seizoen en verwacht een spannende strijd aan de top tussen de 3 traditionele grootmachten Ajax, Feyenoord en PSV. Ik heb er zin in! Jullie ook?

PSV

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties