Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Het leed dat combi heet

Laatste update:

Vorige week was het weer zover; de gemeente Waalwijk had in al haar wijsheid besloten de supporters van Feyenoord een verplichte buscombi op te leggen voor het bezoek aan het dorp tegen de plaatselijke voetbalvereniging RKC. Nu gebeurde er iets opvallend, Feyenoord, dat normaal nooit achter haar supporters staat, vond de combi-regeling ongepast. Dit is wat ik las in de mail die ik als Goldcard-houder kreeg. Ik veerde op van mijn stoel, eindelijk word Feyenoord wakker dacht ik. Maar niets was minder toen ik verder las, Feyenoord stelde de supporters in de gelegenheid om te stemmen. Als er 300 reserveringen waren of meer dan werd alsnog besloten om kaarten af te nemen. Gelukkig is het zover niet gekomen en werd zondagavond bekend dat er 235 kaarten waren gereserveerd.

Voor het ontstaan van de combi gaan we terug naar de jaren '80/'90 waarin Nederland werd geteisterd door voetbalvandalen. Relletjes rond stadions, treinstellen werden gesloopt. Toen kwam men met een goede uitvinding. De combi werd ingevoerd, supporters werden bij risico wedstrijden vervoerd met de bus of per trein zodat deze supporters beheersbaar werden. Niet veel later volgde de uitkaart, hiermee had de club de namen van degenen die zich in het uitvak bevonden en kon deze mensen, mochten zij zich misdragen hun uitkaart afnemen. Prima niets mis mee met zo'n regeling vind ik.

Uit het oogpunt van Feyenoord is het dus logisch dat er een combi-regeling geld tegen ADO Den Haag, Ajax, NAC Breda, PSV, FC Twente en FC Utrecht, omdat het daar in het verleden vaak is misgegaan en er een zekere rivaliteit heerst die verder gaat dan de sportieve. Over deze combi's zal je dan ook niemand horen klagen. Dan zou je denken dat de andere wedstrijden op vrij vervoer kunnen worden bezocht. Niets is minder waar, dankzij incapabele politici werd er te pas en te onpas een combiregeling opgelegd aan de bezoekende fans. Voor Feyenoord rest er alleen nog maar vrij vervoer naar Sparta, SC Heerenveen, Roda JC en NEC en dat terwijl supporters van andere clubs wel op vrij vervoer naar Rotterdam mogen. In Tilburg, Venlo en Waalwijk om maar wat voorbeelden te noemen zijn we alleen welkom met de buscombi, terwijl in het verleden de Feyenoordfans de centra van deze steden overbevolkten en zorgden voor een leuke plus in de omzetten van lokale middenstanders.

De politici snijden zichzelf daarmee in hun vingers:

1. De inzet van ME en het nemen van extra veiligheidsmaatregelen brengen enorme kosten met zich mee. Wegen worden afgezet voor de combi bussen etc.

2. De lokale middenstanders profiteren niet van de enorme toeloop van Feyenoord-fans in hun kroegen, barretjes en cafetaria. Enkele middenstanders uit Heerenveen hebben de Feyenoord-fans bedankt voor de gezelligheid (en natuurlijk voor het geld dat ze hebben binnengebracht).

3. Er word een spanning gecreëerd waarvoor totaal geen aanleiding is, de uit-fans worden als vee in een bus gestopt en worden ook als zodoende behandeld.

4. Fans gaan op zoek naar andere manieren en zullen tussen het thuispubliek plaats gaan nemen.

De logica van de combi is dan gelijk weg, Feyenoord-fans gedragen zich de laatste paar jaar uitstekend en verdienen dus zoveel als mogelijk vrij vervoer naar uitwedstrijden. Want mocht het misgaan, dan kan Feyenoord de misdragende fans aan pakken door hun uitkaart af te pakken, want ze weten precies wie zich bevind in het uitvak.

Natuurlijk is Feyenoord niet de enige club in de Eredivisie die hier last van heeft. Ik spreek genoeg fans van andere clubs (Ajax, Groningen, ADO, Utrecht) die hetzelfde probleem hebben en hier ook actie tegen voeren. Daarom zou het misschien een goed idee zijn als alle supportersverenigingen de hoofden bij elkaar zouden steken en samen proberen zinloze combi-regelingen te blokkeren. Vier uur in de bus voor een voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord en dan nog drie rondjes rijden om Groningen? Mij niet gezien!

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
2
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
3
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
49
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
75
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties