Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Het lijkt wel of De Graafschap met RTL7 een contract heeft afgesloten

Laatste update:

Ook nu laten de resultaten van de Superboeren te wensen over. Het voetbal is, ondanks de grootste begroting van de Jupiler League en door een selectie die als kenners tot de beste wordt beschouwd, niet om aan te zien. Ballen over drie, vier meter komen niet aan, het tempo kan zich meten met een doorgaanse juniorenwedstrijd en het aanvalsspel heeft de creativiteit van een tweejarige kleuter. Het resultaat is een teleurstellende derde plek, onder SC Cambuur en Go Ahead Eagles die hun publiek wel het nodige vermaak bieden.

Het is opmerkelijk dat De Vijverberg iedere week weer met zo'n negen à tienduized supporters de weg naar De Vijverberg weer weten te vinden. Helemaal omdat het lijkt alsof De Graafschap met RTL7 een contract heeft afgesloten waarbij iedere twee weken een wedstrijd van De Graafschap wordt uitgezonden. Ik kan mij voorstellen dat dit voor veel 'supporters' een uitkomst is: geen gehaast op vrijdagavond door de, wegens koopavond overvolle, binnenstad van Doetinchem maar lekker lui na een lange werkweek op de bank met een lekker flesje Grolschbier (het blijven Achterhoekers, hè) en een bak chips naar De Graafschap kijken. Bijkomend voordeel is dan nog dat er tijdens de wedstrijd gezapt kan worden, wanneer het spel weer eens te wensen overlaat.

Waar dergelijke resultaten in het verleden hebben geleid tot het ontslag van de eindverantwoordelijke, blijft het momenteel opvallend rustig in Doetinchem. Waar de club in het verleden zelfs vier(!) hoofdtrainers in een seizoen had, lijkt Kalezic nog steeds de onvoorwaardelijke steun te krijgen. Helaas, zou ik haast zeggen. Wanneer je tegen ploegen als FC Oss, BV Veendam en Telstar van geluk mag spreken dat jouw club een doelpunt meer maakt dan de tegenpartij ondanks de aanwezigheid van spelers als Muslu Nalbantoglu, Jordy Buijs, Purrel Fränkel, Peter Jungsläger, Jhon van Beukering, Yuri Rose, Berry Powel en Martijn Meerdink dan mag dat gerust een schande worden genoemd waar de trainer op aangesproken mag worden, nee dient te worden.

Natuurlijk zijn er veel geblesseerden en niet de minste: Jhon van Beukering, Soufian El Hassnaoui, Appie Chaiat, Martijn Meerdink. Maar zou dat uit moeten maken voor een club als De Graafschap, wiens begroting bijna drie miljoen groter is dan nummer twee en drie: FC Volendam en SC Cambuur. Toch is er geen ruimte om de blessures in de spelersgroep op te vangen. Waar ligt dit dan aan, kun je je afvragen? Zijn de salarissen zo associaal hoog bij De Graafschap? Spelers als Wormgoor, Rose, Powel, van Beukering en Meerdink worden gehuurd van hun club, dus waarschijnlijk zijn er afspraken gemaakt over het betalen van hun salaris. Daar komt nog bij dat de verkoop van Assaidi aan SC Heerenveen de komst van deze spelers mogelijk heeft gemaakt. Zijn dan de onderhoudskosten van het stadion veel te hoog? Er wordt al jaren gesproken over een nieuw stadion met tweemaal zo veel capaciteit als momenteel het geval is, dus ook dit lijkt ongegrond.

Ik denk dat De Graafschap druk bezig is om het wanbeleid van eind jaren negentig en het begin van deze nieuwe eeuw aan het wegpoetsen is. De samenwerking met Udinese heeft niets opgeleverd, behalve dat de trainingen van De Graafschap bevolkt werden door tientallen buitenlanders die zelfs nog nooit in het eerste elftal van De Graafschap hebben gespeeld. De komst van Eric Viscaal en Ali Ibrahim is gefinancierd vanuit een geldpot waar nooit belasting over is betaald, dus die moest ook nog betaald worden (inclusief rente). En zo zijn er nog een aantal zaken die niet de schoonheidsprijs verdienden.

Dit is de reden waarom het in Doetinchem toch nog steeds rustig is. De korte termijn is omgezet naar de lange termijn. Kalezic hoefde dit jaar geen kampioen te worden, als De Graafschap maar gezond blijft. Dit alles om de fantastische supporters van De Graafschap ook in het tweede decennium van deze eeuw betaald voetbal te bieden in Doetinchem. Hopelijk in het nieuwe, groene stadion dat dan iedere zaterdagavond gevuld is met 20.000 uitzinnige supporters die De Graafschap dan Europa inschreeuwen. Hiervoor is een goed beleid nodig en veel geld. Het eerste is er al, nu het tweede nog.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
7
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties