Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Ajax leent miljoenen euro's om salarissen spelers te kunnen betalen

Laatste update:

De financiële situatie bij Ajax is zorgelijker dan men denkt, zo maakte Verweij donderdag al duidelijk. Een mix van tegenvallende sportieve prestaties, wanbeleid en het gat in de hand van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat zouden ten grondslag liggen aan de financiële malaise. Ook de 'miskopen' van Gerry Hamstra hebben tot problemen geleid.

'Meerdere bronnen' melden bij Verweij dat de situatie van Ajax afgelopen seizoen dusdanig penibel was dat er geld geleend moest worden om de salarissen van de contractspelers te kunnen betalen.

Het voornaamste probleem nu is dat trainer Francesco Farioli met veel spelers opgescheept zit die Mislintat dure langetermijncontracten heeft aangeboden. Bovendien haalt het grootste deel van de selectie niet het niveau dat Alex Kroes, de huidige technisch directeur, graag wil zien.

"De nieuwe technische man wil niets liever dan zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten inlijven, maar vanwege de donkere wolken die boven de Johan Cruijff ArenA hangen, hebben directie en rvc bepaald dat er pas spelers worden aangetrokken als er uitgaande transfers hebben plaatsgevonden", schrijft Verweij.

Ajax kan 'slechts' 50 miljoen euro uitgeven van elke 120 miljoen euro die er binnenkomt. Bovendien wil de club gaan besparen op de spelerssalarissen, circa 25 procent. Tegelijkertijd wordt het moeilijker om met een beperkter budget kwalitatief goede spelers aan te trekken.

Daar ligt precies de uitdaging voor Ajax op dit moment: onbruikbare spelers verkopen en genoeg geld overhouden om nieuw 'materiaal' aan te trekken waarmee komend seizoen in ieder geval Champions League-voetbal veiliggesteld wordt.

Meer nieuws

Verweij: 'Als je dit uit zo'n selectie haalt, ben je een waardeloze bondscoach'
0
PSV kan streep zetten door naam: 'Heeft zijn woord al aan Feyenoord gegeven'
10
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Nederland-Engeland en win 50.000!
0
Rik Elfrink weet welk bedrag PSV voor Walter Benítez wil ontvangen
5
Ivan Rakitic bereikt akkoord en keert na 5 maanden alweer terug naar Europa
7
Feyenoord troeft Atlético Madrid af en heeft vijfde zomeraanwinst binnen
32

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties