Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Het talent dat er niet uit komt

Laatste update:

Er werd hem destijds een hele grote toekomst toegedicht en hij werd als de volgende ster van Portugal gezien. Ik heb het hier over Luis Carlos Almeida da Cunha, oftewel Nani.

Nani maakte in het seizoen 2005-2006 zijn debuut in het eerste elftal van Sporting. Hij speelde uiteindelijk twee seizoenen in het eerste elftal van Sporting, voordat hij, samen met FC Porto-speler Anderson, voor veel geld de overstap maakte naar Manchester.

In zijn twee seizoenen die Nani voor Sporting speelde, stal hij de harten van de fans van Sporting. Hij liet leuke acties zien, hij gaf regelmatig assists, er kwam veel dreiging van hem af. Hij maakte regelmatig zelf een doelpuntje en hij had een uitermate goede techniek.

Hij werd al gauw vergeleken met spelers als Ronaldo en Luis Figo. Uiteindelijk was het United dat pakweg dertig miljoen euro aan Sporting betaalde om het contract van Nani af te kopen.

Hiermee dacht ik dat United goud in handen had. Destijds speelde Ronaldo ook nog bij Manchester United en ik zag het al helemaal voor me: Ronaldo en Nani vanaf de flanken en Anderson (van wie ik ook een hele grote fan ben) als aanvallende middenvelder.

Het verhaal van Ronaldo kennen we inmiddels allemaal: hij heeft alles aan zichzelf doorontwikkeld en behoort inmiddels al jaren tot de top van de voetbalwereld, maar helaas presteerde (lees: presteert) Nani wisselvallig bij United en Anderson werd door Sir Alex Ferguson van een aanvallende middenvelder omgebouwd tot een controlerende middenvelder. Dat ging toen uiteindelijk ook ten koste van de ontwikkeling van Anderson.

Waar Anderson dus door een positiewisseling niet tot zijn recht kwam en Ronaldo echt in zichzelf had geïnvesteerd, daar was wisselvalligheid het grote probleem van het 'talent' Nani. In de seizoenen 2007-08, 2008-09 en 2009-10 presteerde Nani niet naar verwachting en moest hij meestal ook genoegen nemen met invalbeurten.

De seizoenen 2010-11 en 2011-2012 zijn, in mijn ogen, tot nu toe ook de beste seizoenen van Nani in dienst van United. Dit waren de enige twee seizoenen waarin Nani bij United liet zien over wat voor klasse hij beschikte.

Hij was het nog lang niet verleerd: een opgeleefde Nani was in de seizoenen 2010-11 en 2011-12 beslissend voor United. Hij maakte beslissende goals, gaf beslissende assists, liet leuke dingen zien en nam United bij de hand.

Helaas wist Nani deze vorm niet vast te houden, want vanaf het seizoen 2012-13 kwam er weer zand in de motor: Nani had last van blessures en als hij fit was, dan speelde hij niet veel. Uiteindelijk kwam hij in het seizoen 2012-13 in alle competities bij elkaar niet verder dan 21 wedstrijden en drie goals.

Het seizoen 2013-14 liep voor zowel Manchester United als Nani dramatisch. United eindigde op de zevende plaats, David Moyes werd vlak voor het einde van het seizoen ontslagen en Nani speelde in het seizoen 2013-14, alle competities bij elkaar, slechts dertien wedstrijden, waarin hij slechts een goal maakte.

Voor het seizoen 2014-15 is hij weer verhuurd aan zijn oude liefde: Sporting Portugal. Tot nu toe doet Nani het wel goed. Hij speelde tot nu toe zes wedstrijden in de competitie, waarin hij twee keer scoorde, en twee wedstrijden in de Champions League, waarin hij tot nu toe een keer heeft gescoord.

Ikzelf blijf het gewoon jammer vinden dat Nani het (tot nu toe) niet helemaal heeft weten te maken bij United. De capaciteiten om bij een Europese topclub te slagen heeft hij in mijn ogen zeker, maar helaas presteert hij te wisselvallig en ik had bij United wel eens het gevoel dat Sir Alex Ferguson en later David Moyes niet het vertrouwen in hem hadden.

Ook Louis van Gaal heeft volgens mij niet veel vertrouwen in Nani, want hij is degene die Nani weer terug liet keren naar Sporting. Anderzijds heeft Nani met spelers als Ángel Di Maria, Juan Mata, Adnan Januzaj, Ashley Young en Antonio Valencia aardig wat concurrentie en in dit geval zijn di Maria en Mata zijn grootste concurrenten voor zijn positie bij United.

Over het algemeen vind ik Nani bij het nationale elftal van Portugal meestal wel gewoon goed en constant spelen, maar in clubverband laat hij het dus wel eens afweten. Helaas heeft Portugal nog zo'n speler die dat heeft, met Ricardo Quaresma.

Waar Nani te wisselvallig presteert, daar is Quaresma met allemaal andere zaken bezig en heeft hij zijn carrière door verkeerde keuzes ook een beetje om zeep geholpen. Toch jammer, dat twee potentiële toppers, Nani en Quaresma, het door bepaalde omstandigheden niet waar weten te maken.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties